Rondje Amsterdam

Zoals je misschien weet zit ik op dit moment in het laatste stukje van mijn opleiding Binnenhuisarchitectuur.

Een leuke opleiding met veel mooie opdrachten om een woning in te richten, te leren een interieur compleet om te gooien en vrijuit te leren denken over een inrichting. Het eerste gedeelte van de studie zit er eind januari op. Daarna begin ik in maart met interieurstyling en daarna nog het laatste verdiepingsstuk van Binnenhuisarchitectuur. Nog veel inspirerende lessen in het vooruitzicht maar om er nu al mee bezig te zijn in de praktijk met opdrachten is heel erg leuk. Ons nieuwe huis wat dit jaar gebouwd gaat worden is gelijk een van de mooie projecten voor in de praktijk!

Een onderdeel van de studie is een dag Amsterdam, niet om te shoppen maar voor de architectuur.

Het programma zat vol, we hebben veel omhoog gekeken naar mooie gevels, inscripties en versieringen. Maar we zijn ook veel mooie gebouwen in gegaan, zoals het OBA. Van binnen een prachtig licht gebouw. Veel mooie doorkijkjes, vides en lange zichtlijnen.

Natuurlijk zijn we ook in het EYE filmmuseum geweest. Niet alleen van buiten een bijzonder gebouw wat er telkens anders uitziet maar ook van binnen een prachtig mooi gebouw met het uitzicht over het water. Je kan er uren naar de pontjes en de boten blijven kijken. Bijzondere lampen hangen er in de hoge ruimte van het EYE Filmmuseum waar geen muur recht is.

Een bezoek aan Hotel Droog is ook absoluut een aanrader!

Het cafe Droog

De courtyard…

de library…

Prachtige combi van modern en klassiek bij elkaar met dit geweldige behang.

Een prachtige binnenplaats..een ware sprookjestuin!

De volgende keer meer over de inrichting van twee bijzondere hotels in Amsterdam!

Fijne week!

bron foto cafe droog, courtyard, library en binnenplaats van Droog Design