Shop de basic stijl voor je interieur

Nu we meer thuis zijn en moeten blijven, is een fijn (t)huis belangrijk. We krijgen zin om ons huis op te frissen, te veranderen of een ware metamorfose te geven. In deze blog serie shop-de-stijl gaan we je laten zien hoe je van een sfeerbord naar een bijpassend interieur kan gaan. Vandaag de eerste shop-de-stijl de Basic interieurstijl. Spreekt je dit wel aan? Lees snel verder om te kijken hoe jij deze interieurtrend toepast in jou interieur.

 

basic-interieur-woonstijl-trend-sfeerbord-blog-villa_meliefste

een warme jas

In de basic interieurstijl krijgt je huis eigenlijk een warme jas aan. Je richt je huis in met warme, natuurlijke materialen. Zand, klei en aardewerk tinten spelen een hoofdrol in deze interieurtrend.

We hebben behoefte aan een rustig huis. Er gebeurt van alles om ons heen. Zeker in deze tijd waarin we meer thuis moeten blijven, merken we hoe belangrijk en fijn het is om een goed thuis te hebben. We wonen, spelen, werken in ons huis. Een rustige basis zorgt voor balans en eenheid in je interieur waarin we allemaal onze plek kunnen vinden.

basic interieur sfeerbord

In het materialenbord wat we hebben gemaakt zie je veel natuurlijke materialen terug. Licht blank hout, aardewerk, natuurlijke stoffen als linnen. Maar ook kurk en aardewerk spelen hierin een belangrijke rol. De tinten zijn allemaal natuurlijk en hebben een link met grondstoffen als aarde, leem, klei, zand.

basic interieur

in 4 stappen naar een basic interieur

Spreekt deze woonstijl jou helemaal aan en wil je deze ook laten terugkomen in jouw huis? Begin met de wanden, gordijnen en de vloer. Dat is stap 1 en zijn de grootste opvallende elementen in je interieur. Kies voor je wanden uit natuurlijke aardetinten. Dat kan heel subtiel van een lichte bruine (cafe au lait) kleur of linnen wit zijn tot een accent muurtje in chocoladebruin. Stap 2 kies voor je gordijnen uit linnen of linnen-look stof in een zand of naturel kleur. Hou je meer van jaloezieen? Deze zijn er tegenwoordig ook in bamboe of hout (look) te krijgen. 

Stap 3 je meubels. Selecteer je meubels met  materialen als mooi naturel hout, bamboe, of met een webbing accent erin. Je ziet nu veel kasten met een webbing front (zie ook hieronder de shop de stijl). Deze passen helemaal goed in de basic stijl.

Stap 4 Wanneer je de grootste elementen in je interieur in de basic stijl heb toegepast, kan je het interieur afmaken met mooie basic accessoires! Hieronder hebben we de leukste woonaccessoires bij elkaar gezet die helemaal in deze woonstijl passen! Zo kan je makkelijk online shoppen en je eigen basic woonsfeer neerzetten. 

shop-de-stijl

basic interieur shop de stijl

We hopen dat je met deze blog inspiratie heb gekregen om thuis aan de slag te gaan! Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Je kan Villa Meliefste altijd online om advies vragen!

Stuur mij een mail naar villameliefste@gmail.com of een berichtje via Instagram @villameliefste

Leuk als je het resultaat laat zien en tag ons zodat we jouw berichtje kunnen zien!

Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.