Coffee and some sweets…

Ik ben gek op koffie. Ik ga regelmatig even buurten bij mijn favoriete koffietentje Doppio in Zwolle.

Lekker vroeg open dus als de kinderen op school zitten dan rij ik daar even langs voor een cortado of een flat white….

Vaak is mijn jongste dochter van 2 dan mee en die weet inmiddels heel goed dat er chocolaatjes in het schaaltje liggen.

Dus die graait ze gelijk naar zich toe.

Koffie met zoet is een heerlijke combinatie.

Voor vandaag deze lekkere maar ook healthy raw chocolate balletjes voor bij de koffie.

chocolate-raw-healthy-food-blog-villa_meliefste

Het recept heb ik van Amber Albarda, mijn favoriete-gezonde-kook-madam. Het recept komt uit haar boek Gezond Bakken.

Nu klinkt dat misschien een beetje erg gezond en dus niet zo lekker maar er staan absoluut erg lekkere recepten in. Zoals de Marokkaanse cake met sinaasappelkaneelsiroop of de pecannotencake die zelfs mijn kids super lekker vinden!

Maar vandaag de raw chocolate balletjes dus. Ik heb een mix gemaakt tussen twee varianten op de balletjes. Ik verander meestal hier en daar wat aan een recept. Doe er wat bij of laat wat weg (niet altijd een succes..). Maar dit recept leent zich ervoor om zelf te variëren hoe jij het lekker vind.

raw-chocolate-balletjes-recept-healthy-food-amber_albarda-blog-villa_meliefste

Wat heb je nodig:

10 medjooldadels, ontpit

1 eetl kokosolie gesmolten

1 eetl kokosrasp (en nog wat voor erbij om de balletjes in te rollen)

2 eetl rauwe cacaopoeder

een handje gojibessen

1 eetl. chiazaad

Hoe maak je het:

Laat de kokosolie smelten. Doe alle ingredienten in een keukenmachine, voeg daar de gesmolten kokosolie aan toe en mix totdat het lijkt op deeg. Verdeel het deeg in kleine stukken en rol hierin je handpalm ronde truffels van.

Tot slot kan je de balletjes rollen in nog wat kokosrasp (dat staat mooi) maar het mag ook fijngehakte pistachenoten zijn of walnootstukjes. Wat jij maar lekker vind.

Bewaar de truffels in de koelkast in een dichte trommel.

chocolade-balletjes-healthy-food-villa_meliefste-blog

Lekker bij een goede koffie, een dip moment op de dag of bij een koude witte wijn…eigenlijk altijd goed!

Geniet ervan!