EASTER DIY een vrolijke voorjaarskrans

Het voorjaar komt er weer aan! Het blijft al langer licht, de zon schijnt vaker en we willen graag het voorjaar in huis halen!Nu het voorjaar eraan komt, hebben wij een mooie Easter DIY bedacht om thuis te maken. 

Deze keer is het een voorjaarskrans met als basis een houten hoepel.

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Een houten hoepel. Je kan ze vinden op marktplaats maar ze zijn wel schaars. Je kan ook van buigzame takken een cirkel maken en vastzetten met ijzerdraad.
  • Wilgentakken. Altijd leuk die kronkelige takken voor een mooie basis.
  • Droogbloemen, wij gebruikten o.a. havertakken. Ze zijn neutraal van kleur en combineren goed met andere bloemen of materialen.
  • IJzerdraad en een knipschaar.
  • Bloemen, kies je eigen favorieten. Het is mooi als ze goed opdrogen. Wij gebruikten zeeuws knopje en de gele guldenroede.
  • Mooi dik touw is altijd handig als je een tak extra goed wil bevestigen en het ziet er ook nog eens leuk uit.
easter-diy-blog-villa_meliefste
materiaal-krans-easter-diy-pasen-blog-villa_meliefste

Stap 1 DIY EASTER

Als eerste stap begin je met een basis van de krans te maken.

Daarvoor gebruik je de wilgentakken en ijzerdraad en de kniptang. Knip de wilgentakken in kleinere stukken die makkelijk te buigen zijn. Maak de eerste tak goed vast met een stuk ijzerdraad. Leg de volgende wilgentak er dakpansgewijs boven op. Zet ook die tak weer vast en werk zo de hele krans af. Wij kozen ervoor om een stuk van de krans te doen. Zodat je nog een stuk van de houten hoepel ziet. 

diy-stap1-blog-villa_meliefste
wilgentakken krans

STAP 2 EASTER DIY

Wanneer je de basis met wilgentakken klaar hebt. Kan je deze aanvullen met de havertakken en wat kleine eucalyptus takken. Werk nu met kleine bosjes van de takken die je hier en daar tussen de wilgentakken vastzet. Je kan deze takken onder het ijzerdraad steken die je al gebruikt hebt voor de wilgentakken. Misschien moet je hier en daar een nieuw stukje ijzerdraad gebruiken om de takjes vast te zetten. 

bloemen-stap2-krans-diy-pasen-blog-villa_meliefste

sTAP 3 EASTER DIY

Als derde stap kan je de krans mooi opvullen met bloemen. Dit kunnen ook weer droogbloemen zijn, of verse bloemen die mooi opdrogen.

Maak van de bloemen ook kleine bosjes die je met een stukje ijzerdraad vastmaakt aan de hoepel. Je kan ook kiezen om ze vast te maken met touw of raffia dat valt meer op maar ziet er ook leuk uit. 

Hier zie je een detail van de krans hoe hij uiteindelijk is geworden. 

bloemen-detail-hoepel
zelfmaker-interieurinspiratie-blog-villa_meliefste
zelfmaker-pasen-interieur-blog-villa_meliefste
diy-pasen-easter-krans-voorjaar-spring-blog-villa_meliefste

Met een mooi stuk touw kan je de krans nog verder afmaken. Wij kozen ervoor om bovenaan een stuk touw om de hoepel te wikkelen. Je kan dan ook makkelijk een lus maken aan het touw om deze ergens aan op te hangen. 

pasen-easter-diy-krans-blog-villa_meliefste

We hopen dat je door deze DIY blog zelf ook inspiratie opgedaan hebt om thuis aan de slag te gaan! Leuk als je het eindresultaat wilt delen op Instagram #easterdiy en tag @villameliefste 

Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.