een gedeelde werkplek

Ik ben gek op de geur van hout..

Mijn vader had vroeger een verzameling hout in zijn ‘werkhok’.

Niet echt een schuurtje maar meer een plek waar al zijn gereedschap netjes stond uitgestald.

Het hout gesorteerd van groot naar klein.

Hij maakte voor ons thuis een eigen bureautje, een kast, een kinderstoel.

En zelf mocht ik ook af en toe knutselen in zijn werkhok. Van restjes hout een eigen poppenstoeltje maken.

Met puntjes van een spijker een tekst in een stuk hout timmeren..voor vaderdag.

hout-dit-selfmade-houtbewerken-blog-villa_meliefste

Misschien is daar wel mijn voorliefde voor het opknappen van oude meubels, schuren, de geur van verf ontstaan.

Zelf heb ik nu wel een schuur maar zo mooi uitgestald staat mijn gereedschap niet. Een tijdlang bewaarde ik ook allerlei restjes hout, latten, planken…voor je-weet-maar-nooit-wanneer…Zo af en toe heb ik een opruimbui en breng ik veel hout weer weg. Ik doe er bijna niets mee en het staat er maar.

blackhorse-workshop-werkruimte-hout-gereedschap-diy-blog-villa_meliefste

Ik zag laatst in de Elle Decoration een stukje over een prachtig initiatief in Londen. Daar is nu een werkplaats opgezet waar je allemaal gebruik van kan maken. Om je gebroken stoel te maken, je fiets te repareren of andere klusjes te doen voor hout of metaal. Er is genoeg werkruimte en er staat gereedschap voor je klaar om te gebruiken. Er lopen mensen rond die je kunnen helpen bij het gebruik van het gereedschap. Je betaal voor wat je gebruikt. Je kan de werkplaats voor een halve dag gebruiken tot een heel jaar.

Wat een geweldig idee!

Lees er meer over op Blackhorseworkshop.

hout-bewerken-gereedschap-diy-blog-villa_meliefste

Scroll naar top
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.