een interieuradvies passend bij jouw huis

Laatst presenteerde ik een plan voor een nieuwbouwwoning. De wens was een advies krijgen hoe de benedenverdieping goed kon worden ingedeeld. Ze waren net verhuisd maar ze kregen hun huis niet goed ingedeeld. Welke meubels passen bij elkaar? We willen iets met kleur maar wat? Kortom hoe zorgen we ervoor dat het een echt familiehuis wordt?

Misschien herken je het zelf ook wel. Je hebt net de sleutels gekregen van je nieuwe huis. Je neemt je oude meubels mee. Je zet het neer zoals je het in je hoofd heb en dan merk je dat het net niet helemaal staat of goed past. Je had toch een ander beeld voor je dan dat het nu daadwerkelijk overkomt.

Vaak is de oude bank toch te klein. Een kast kan in je nieuwe huis helemaal wegvallen in de ruimte of tegen een wand terwijl hij in je oude huis een blikvanger was. Er zijn ook nog genoeg af-maak-klusjes te doen dus alles bij elkaar krijg je soms een kater van de inrichting van je nieuwe huis! 

Een advies van een interieurstylist kan je helpen om jouw nieuwe huis goed in te richten. Iemand die er met een frisse blik tegen aan kijkt en meedenkt hoe de ruimte van je huis goed ingedeeld kan worden. Een advies voor je meubels die passen bij de ruimte en je wensen voorkomt miskopen en overhaaste beslissingen waar je later spijt van hebt.

Voor deze nieuwe woning maakte ik als uitgangspunt een sfeerbord. Dit sfeerbord is wat anders als een eigen verzameling van beelden en plaatjes van je favorieten. Dat zijn vaak concreet plaatjes van meubels of voorbeeld interieurs. Ik start met een bord waarin de sfeer die jouw woning moet uitstralen terugkomt. Dit is dan een leidraad voor het vervolg van het advies. Alle andere keuzes van meubels, kleuren en materialen komen vanuit dat sfeerbord. 

interieuradvies-styling-wonen-interieur-sfeerbord-blog-villa_meliefste

Dit sfeerbord heet ‘a touch of yellow’. De basis van het interieur is rustig, grijstinten van de betonnenvloer en de wanden. Maar hier en daar moet er een kleuraccent terugkomen. De stoeltjes die in het midden van het sfeerbord staan zijn uitgangspunt voor de kleuren die terugkomen in het interieur. Maar ook de uitstraling van de stoeltjes, glad materiaal met de warmte van de houten pootjes staan ook centraal voor de materialen die gekozen gaan worden.

Vaak laat ik de klant kiezen uit verschillende indelingsmogelijkheden. Waarbij ook elementen uit de verschillende ontwerpen weer gecombineerd kunnen worden. Zo ontstaat een indeling die bij de ruimte past en ook bij diegene die er wonen!

indelingsplattegrond met meubels J en A
verlichtingsplan-interieuradvies-interieurstyling-wonen-blog-villa_meliefste

De keuze van meubels, accessoires en verlichting is enorm. Vast onderdeel van een basis interieuradvies is een meubel en accessoires advies.

Je kan ook het basis advies uitbreiden met een verlichtingsplan. Juist verlichting is erg belangrijk en zorgt ervoor dat je interieur klopt.

Passend bij het sfeerbord en de lijn van meubels, kleuren en materialen die in het advies zitten, wordt er gekeken naar de verlichting. Op de plattegrond wordt er aangegeven welk type verlichting waar komt en welk armatuur daarbij zou passen. 

Met het interieuradvies wat de bewoners hebben gekregen, kunnen ze gericht gaan shoppen naar passende meubels. Wanneer het zover is, zal ik het eindresultaat laten zien hier op mijn blog.

Ben je zelf nieuwsgierig geworden naar wat ik kan betekenen voor jou interieur? Je kan altijd vrijblijvend een intake vragen!

Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.