trends in kleuren

Vandaag in mijn blog meer aandacht voor twee trends op kleurgebied die je veel in 2015 zal terugkomen.

Layer+Layer is een kleurtrend die zoals de naam eigenlijk al suggereert gaat over laag op laag. Deze kleurtrend is gebaseerd op al de verschillende dimensies, heden en verleden uit ons leven. Layer+layer staat voor bedekt, gedessineerd.

In deze kleurtrend wordt er gebruik gemaakt van kleurnuances. Kleuren die in deze trend passen zijn de pasteltinten.

gelaagdheid-layer-layer-flexa-villa_meliefste-blog-kleurtrendDoor materialen met elkaar af te dekken of in kleur te laten verlopen, ontstaat er een gelaagdheid of wordt deze gesuggereerd.

gelaagdheid-kleuren-kleurtrend-2015-flexa-villa_meliefste-blog

Een andere kleurtrend heet Unseen Spaces. Als woonruimte en bouwgrond duurder zijn, je langer in je huis blijft wonen dan dat je zou willen, ga je anders kijken naar de ruimte die je hebt. Hoe kan je je huis beter, efficiënter inrichten zodat ongebruikte ruimten beter kunnen worden gebruikt? Een gang wordt anders ingedeeld, een hal krijgt ook een plek om in te werken. Binnen deze kleurtrend wordt veel gewerkt met het trompe-l’oeil effect. Denk aan bijvoorbeeld de behangsoorten die lijken op echte tegels of oude paneeldeuren. Hierdoor krijgt een ruimte een ander focuspunt. Kleuren die in deze trend passen zijn blauwgrijs, kaki en naturel roze. Ze kunnen als ton-sur-ton effect worden gebruikt of gevarieerd.

unseen-spaces-ruimten-huis-inrichting-flexa-colourtrend-blog-villa_meliefste

wallpaper-focuspunt-kleurtrend-2015-flexa-blog-villa_meliefste

foto’s zijn van flexa, laatste foto is van peterfehrentz.

Scroll naar top
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.