shop jouw industriele woonstijl

We werken de komende tijd nog veel vanuit huis. Ik weet niet hoe het met jou gaat maar ik merk om mij heen dat veel mensen tussen al het werk en thuisschool ook met hun huis bezig zijn. Nu je toch meer thuis bent, bekijk je je huis en je interieur met een andere blik. Misschien ben je toe aan een nieuwe woonstijl, even een frisse wind door je interieur en heb je zin om met de meubels te gaan schuiven. De komende tijd vind je in onze blog verschillende woonstijlen terug en inspireren wij je hoe je jouw favoriete woonstijl kan laten zien. Vandaag de industriele woonstijl. 

industriele-woonstijl-blog-villa_meliefste

Bij een industriele look en woonsfeer denk je al gauw aan het wonen in een oude fabriek, een stoere loods of een ander industrieel pand. Omdat we daar niet allemaal in kunnen wonen laten we je zien hoe je met mooie meubels en accessoires toch die industriele look kan creëren!

Zoals deze stoere groene ladekast die lekker opvalt in een verder rustige sfeer. Witte wanden, lichte grijzen in de accessoires en dan deze ladekast als blikvanger. 

Wij hebben een moodboard gemaakt wat de sfeer en uitstraling van de industriele woonstijl goed laat zien.

Het moodboard is voornamelijk in grijze, witte en zwarte tinten. Hier en daar een kleuraccent met groen en hout.

Je ziet veel grote gebaren in het interieur van deze huizen. Een bakstenen muur, een groot raamkozijn met opvallende vlakverdeling en herhaling van patronen.

Het onafgewerkte en ruwe elementen terug laten komen in je interieur is een van de belangrijkste kenmerken van de industriele woonstijl. Zitten deze ruwe elementen niet in jouw (nieuwbouw)woning? Lees dan verder hoe je ze creëert!

 

industrieel-moodboard-woonstijl-blog-villa_meliefste

kleur en materialen industriele woonstijl

We hebben een kleur en materialenbord gemaakt passend bij de industriele woonstijl. De basis is rustig. Hier zie je veel grijs en zwart terug als verfkleur maar ook als kleur van de materialen. Denk aan een houten of betonnen (look) vloer. Of leg een vloer in betonlook van vinyl of pvc. Staalaccenten kan je terug laten komen in deuren, of (oude en hergebruikte)raamkozijnen. Maar je kan ook kiezen voor staal in meubels als stoelen of tafels. Grote stenen of betonnen plantenbakken met grote planten erin als mooie groene accenten. 

 

industrieel-materialen-kleuren-inspiratie-wonen-blog-villa_meliefste
stoere accenten

In een rustige basis van vloeren en wanden komen stoere meubels heel goed tot hun recht. Deze cognackleurige bank is een opvallend warm accent in een vrij rustige basis van witte wanden, licht grijs beton op de vloer en een grafisch accent in het raamkozijn.

Een losstaand raamkozijn is goed toe te passen als je niet in een fabriek of hal woont. Hier is het kozijn haaks op de wand neergezet en zo een mooie roomdivider geworden tussen het slaapgedeelte en het zitgedeelte.

staal-stoer_wonen-industrieel-woonstijl-blog-villa_meliefste
werkbank

Deze verweerde werkbank geeft warmte aan een rustig interieur en zorgt voor een stoer accent!

Heb jij thuis niet zo’n leuk bakstenen muurtje? Je kan bij de bouwmarkt steenstrips halen die je op een muur kan bevestigen. Of geef je muur een betonnen look met betonverf. 

Bij Karwei is er nu ook textielbehang met een leren look. Dat maakt helemaal een blikvanger van je wand! 

Wanneer je de basis goed hebt, kan je lekker gaan inrichten en stylen.

We hebben voor jou alvast wat mooie woonitems geselecteerd die helemaal passen in deze industriele stijl. 

Heel veel plezier met shoppen!

 

 

shop-de-stijl-industriele-woonstijl-wooninspiratie-blog-villa_meliefste
Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.