interieurtrends 2020

Het ShowUp event afgelopen 2 en 3 februari 2020 was weer vol inspiratie voor trends, kleuren en mooie merken.

Ik was erbij en deed weer veel inspiratie op. Welke kleuren, vormen en materialen gaan we de komende seizoenen veel zien? Duurzaamheid, het delen van woonruimte, multifunctionaliteit en vloeiende organische vormen. Dat waren belangrijke terugkerende elementen. Showing off is niet meer belangrijk, het gaat niet meer om het bouwen van luxe en grote gebouwen. Sharing is belangrijk. Het delen van ruimte en spullen, waarbij het gaat om kwaliteit en duurzaamheid. Ben je benieuwd wat je kan verwachten? Lees en kijk mee!

interieurtrends

shared space trendzone showup
showup trendzone
garden of eden interieurtrend

ShowUp heeft een apart Trendzone plein waar je snel de nieuwste trends voor de toekomst gepresenteerd kan zien. Samengesteld door bureau Jantrendman met als overkoepelend thema Shared Space. In de toekomst wordt ruimte anders gebruikt. Woningen worden flexibeler ingedeeld en gebouwd. Het delen van ruimte en spullen gaat een grote rol spelen. Ikea neemt het voortouw en wil de mogelijkheid gaan bieden om hun spullen te gaan huren. Duurzaamheid en hergebruik zijn belangrijke aspecten voor de komende periode.In de trendzone waren 8 podia samengesteld met producten van de standhouders van de beurs.

 

garden of eden

De foto hierboven was het podium van de Garden of Eden met veel groen en natuurelementen. Gekleurd glas is een van de trends die we veel gaan zien de komende tijd. Meubels en accessoires worden steeds duurzamer geproduceerd vertelde Hilde Francq in haar trendlezing. Hergebruik van materialen, recycling en nieuwe materialen maken van ananasschillen of pulp van planten. Vegan materialen kom je steeds meer tegen. Ikea ontwikkelt een gordijn Gurid wat de lucht in je huis gaat zuiveren. 

kleurtrends 2020
trendzone showup 2020

Wonderland. Een zoet plaatje hierboven met al die gekleurde blaadjes. Roze en rode tinten. Geel wordt een belangrijke kleur. Van mosterdgeel tot vrolijk fel geel. De kleur van positiviteit!

monochrome kleuren

monochrome kleuren
blank spot trend

Blankspot heette dit podium. Allemaal rustige en zachte nude tinten bij elkaar. Monochrome kleuren in je huis toepassen gaan we ook veel zien. Een kleur die je op verschillende manieren, texturen, mat en glanzend terug laat komen. Met altijd een accent van wit of zwart erbij. 

big craft

big craft trend

Big Craft is een compleet andere sfeer en stijl. Hoe kleurrijker hoe beter zou je bijna denken. 

Aardewerk met een handgemaakte look en ronde vormen spelen hier een rol in. Gevlochten materialen en accessoires is een trend die je veel terug gaat zien de komende tijd. 

fluid forms

fluid forms trend 2020

De naam fluid forces zegt het al. Ronde vormen, vloeiende bewegingen, golven, gebogen lijnen komen hier terug. 

Materialen worden anders gebruikt waardoor een tafel met een betonnen blad zacht lijkt of licht. Een epoxy vloer lijkt aaibaar. Gekleurd glas zie je ook hier veel terug komen. Retro, grafische vormen, ribbels en buisframes zijn materialen en vormen die je in 2020 en 2021 gaat zien. 

Blackout

Een trendpodium wat bijna in 1 tint is uitgevoerd. Een rauwe, donkere, wat futuristische stijl. Ook hierbij zie je weer een andere manier van het toepassen van materialen of het maken van producten. 

blackout trendzone

Grow your own

grow-your-own-blog-villa_meliefste
IMG 1970 1 rotated

Binnen deze trend zie je veel natuurlijke materialen terugkomen. Ook hier weer de geel als positieve kleur maar dan toegepast in meer een mosterd en kerrie kleur. Maar ook bruintinten spelen een belangrijke rol! Bruin blijft een kleur die je veel gaat zien. Bruin wordt een kleur van luxe en komt in veel verschillende tinten terug. Denk aan caramel, fudge en latte niet als eten maar in tinten.

Re-Value

Herwaardering van materialen, het opnieuw gebruiken van afval voor nieuwe producten. Van oude elementen weer iets nieuws maken. Nieuwe materialen ontdekken. Reduce, Re-uce, Re-cycle. Drie belangrijke items binnen deze trend. 

re-value-trend-showup-2020
blauw trendkleur 2020

Blauw is ook een kleur die je veel gaat zien. Gecombineerd met groen. Blauw als accent in een meubelstuk, of een complete wand in je interieur.

De pauw is een symbool wat veel wordt gebruikt. De waaiervorm en verschillende tinten blauw, groen komen terug in accessoires en dessins. De grote fauteuils met een pauwenprint, of een hoge rug, een soort van troon zie je veelvuldig terugkomen in het interieur.

Webbing materialen zie je veel en dat blijft ook wel even. Duo-tonen in bekleding van stoelen en banken wordt een trend. 

Kortom genoeg inspiratie voor een mooi seizoen lente/zomer 2020! 

 

pauwenstoel woood
showup 2020

Voor deze blog haalde ik inspiratie uit de trendlezing van Francq Colours over de kleuren en de trends voor 2020/21, Marieke Eyskoot over duurzaamheid, Monique van der Reijden haar trendlezing en de lezing van Anna Hutten van INretail tijdens de stylistendag.

Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.