Interieurtrends 2020

Een avond je onderdompelen in de nieuwste interieurtrends voor 2020 en mooie woonaccessoires kunnen bekijken en kopen in een sfeervolle setting, hoe leuk is dat? 

Dat dachten wij ook. Wij; Sanne en Thirza van Ippyswoondeco en ik, Corrie van Villa Meliefste, interieurontwerpbureau. In een mooi sfeervol huis hebben wij vier interieurtrends neergezet met een moodboard, een kleur en materiaalbord en een bijpassende selectie van woonaccessoires uit de shop van Ippys woondeco die verschillende mooie woonmerken verkoopt. De vier interieurtrends die je nu en komend jaar veel gaat zien zijn: Back to Basic – Bohemian – Wild Minimalisme – Hotel Chic. 

In deze blog lees je meer over de interieurtrend Hotel Chic

Je huis als een hotel inrichten wie wil dat nou niet? Bij deze interieurtrend draait het om een warme, rijke uitstraling met rijke materialen. Denk aan gerookt glas, marmer, messing, velours.

hotel_chic-interieurtrend-woontrends-2020-blog-villa_meliefste
hotel_chic-kleur_en_materialen

Kleuren die je in deze stijl veel ziet zijn de donkere diepe kleuren. Bijvoorbeeld de kleuren bordeaux, donkerbruin, intens blauw maar ook petrol en groentinten. Goud of messing komt terug in accenten in accessoires of lampen. Geometrische en abstracte prints spelen een rol in deze Hotel Chique sfeer. Ze doen denken aan de Art Deco stijl. 

In deze stijl kies je voor lagen om je huis mooi rijk aan te kleden. Dus mooie volle gordijnen voor het raam, gecombineerd met luxaflex in hout of bamboe. Ook de wandbekleding is rijk en vol. Denk aan mooie behangsoorten van leer, rijke prints, stofachtige uitstraling. Of een houten wandbekleding en dan niet de schrootjes look maar vissengraat op de wand. In echt hout, tegel of behang in houtlook. In deze stijl kies je voor luxe en glamour. Waarbij echte en kunstbloemen en plantenworden gemixt voor mooie grote gebaren in de groendecoratie.

Dit prachtige boeket komt van Bloemensfeer Winand Hazelaar uit Zwolle. Een bloemenzaak die zich onderscheidt met een mix van woonaccessoires, planten, vazen, potten en natuurlijk bloemen echte en van zijde!

hotel_chic-interieurtrend-art_deco-interieurtrend-blog-villa_meliefste

In deze sfeerhoek zie je een vertaling van de interieurtrend hotel chic naar woonaccessoires, kleuren en materialen. Voor deze interieurtrend heb ik gekozen voor de kleuren power chili en exciting night twee kleuren uit de LAB ECO paint lijn van Vestinghpaint. Marie-Gon heeft haar eigen kleurenlijn samengesteld de Spice Colours waar deze twee tinten uit komen.

exciting night hotel chic
power-chili-vestingh-paint-eco_paint_lab-marie_gon-blog-villa_meliefste

Voor de kleuren en het grote sfeerbord heb ik inspiratie opgedaan bij de verven van Vestinghpaint. Vestingh is specialist in DIY coatings en dealer van topmerken verf. Zij zijn gespecialiseerd in het mengen van kleuren passend bij de kleur van je gordijnen of een kussen. Hun eigen verflijn is duurzaam en vrij van giftige stoffen dus beter voor jouw leefklimaat in huis! Daarnaast hebben zij ook de Vestingh foundation opgericht waarbij zij zich inzetten voor een beter leefklimaat elders op de wereld. Deze foundation zorgt voor schoon drinkwater door lokaal en kleinschalig drinkwaterinstallaties te plaatsen en deze te onderhouden door de gebruikers hiertoe op te leiden ter plaatse. Met elke 5 liter verkochte LAB ECO paint kunnen zij 1 persoon op duurzame wijze voorzien van zuiver drinkwater. Zo draagt elke aankoop van een blik LAB ECO Paint bij aan een mooier wereld: bij je thuis de verf, waar het nodig is schoon drinkwater. Dus absoluut een aanrader om deze verf te kopen!

hotel_chic-interieurtrend-2020-blog-villa_meliefste
hotel-chic-interieurtrend-materialen

De prachtige tegels die hier gebruikt zijn komen van Tegelhuys in Ommen. De vorm en kleuren van deze tegel passen perfect in de Hotel Chic stijl. 

Uit de woonwinkel Ippys woondeco hebben wij deze prachtige vazen geselecteerd. Deze geoliede vazen zijn er in twee tinten blauw en roze/paars. In drie verschillende hoogtes verkrijgbaar van het merk Present Time.

 

art-deco-hotel_chic-woonaccessoires-ippys_woondeco-blog-villa_meliefste
hotel_chic-woonaccessoires-blog-villa_meliefste

Deze marmeren schaaltjes met gouden lepeltje zijn van Bloomingville. Prachtig om te gebruiken tijdens een diner of een chique suikerpotje voor je koffie;)

Ook de marmeren snijplank is van Bloomingville.

De brasskleurige hanglamp is van Broste Copenhagen en geeft een prachtig licht door het reliëf van de lamp.

Al deze producten vind je bij Ippys woondeco.

 

Ben je helemaal fan van deze interieurtrend voor je eigen huis? Wil je graag advies hoe je deze trend kan toepassen thuis? Ik maak graag een afspraak met je om een interieuradvies voor deze stijl te maken passend bij jouw wensen en woning!

Binnenkort lees je hier meer over de andere drie interieurtrends; back to basic – wild minimalisme en bohemian.

 

hotel_chic-interieurtrend-art_deco-interieurtrend-blog-villa_meliefste
Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.