kinderkamer inrichten

Voor een van de kinderkamers bij ons thuis wilde ik weer eens wat anders.

Nu ben ik regelmatig wat aan het veranderen of ik heb weer nieuwe ideeën voor de inrichting van ons huis.

Zeker op een kinderkamer kan ik mij heerlijk uitleven. Doordat mijn dochters telkens ouder worden heb ik een mooi excuus om weer eens te gaan schuiven met de meubels…

De jongste twee dochters (2 en 6 jaar) delen samen een kamer.

Er zit in de kamer een prachtige inbouwkast met mooie oude deuren. Maar die is voornamelijk voor de kleren bestemd.

IMG_4240

De jongste heeft nog een commode waar haar spulletjes in zitten. Ik zocht vooral naar een leuke manier om boekjes, speelgoed en rommeltjes in op te bergen.

Het is met twee bedden in de kamer natuurlijk even passen en meten wat je waar neerzet. Er zitten drie grote ramen in de kamer, een dubbele inbouwkast, een nis…dus niet alles past. Daarom kwam er aan de ene kant van de kamer een inschuifbed die net in de nis past. Ik heb gekozen voor een stoer grijs spijlenbed wat ik een mooie combinatie vind met de grijsroze tint van het behang (uit de Brakig serie van de Ikea).

pompons-pastel-versiering-villa-meliefste-blog

De schone slaper in dit bed houdt erg van verkleden. Al haar verkleedkleren passen mooi in een oude koffer onder haar bed. Mooi en praktisch gecombineerd daar hou ik van!

Als versiering heb ik drie pastelkleurige pompons boven haar bed gehangen. In de tinten die in de andere accessoires van de kamer ook terugkomen; mintgroen, perzik en lemon. Toen ik mijn dochter van zes vertelde dat ik pompons boven haar bed zou hangen, kreeg ze samen met haar zussen de slappe lach van het woord pompons. “Wat zijn dat mama?” Die verkoop ik dus in mijn winkel.…Maar toen ze hingen vond ze ze toch wel erg mooi.

Alle boekjes, speelgoedkoffertjes en andere spulletjes kocht ik een aantal houten kubussen die je zelf kan stapelen (deze zijn van de Xenos). Erg leuk vind ik dat. Je kan zelf kiezen voor verschillende maten, vierkant of een rechthoek. Een aantal heb ik een pastelkleurtje gegeven met een restje verf die ik nog had liggen. Heb je nog meer opbergruimte nodig dan kan je altijd nog een kubus erbij halen.

muurverf-huisje-kubus-pastel-xenos-blog-villa_meliefste

Het huisje op de wand is van schoolbordverf. Handig voor alle muurtekeningen die daar wel mogen komen.

hout-kubus-speelgoed-kinderkamer-inrichten-blog-villa_meliefste

De jongste dochter heeft behang van ferm living op de muur zitten. Nog een beetje retro voor haar kant van de kamer. Haar spulletjes als het bed, de commode en de plank op de wand zijn allemaal bij elkaar gevonden uit de kringloop, van marktplaats of bij brocante zaken. Als zij straks weer wat groter is en de commode weg kan dan ga ik wel weer aan de slag om te veranderen!

retro-vintage-behang-ferm_living-villa_meliefste-blog

ferm_living-behang-kinderkamer-inrichten-blog-villa_meliefste

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.