kleurtrend-3

Vandaag de laatste blog over de kleurtrends voor 2015.

Deze keer de kleurtrends Him+Her en Friendly+Barter. Grappige bewoordingen voor een kleurtrend maar wat houd het in?

Bij de kleurtrend Him+Her zie je een kleurenpalet met vrouwelijke tinten als mauve, poederroze en room samen met mannelijke tinten als kaki, leigrijs en teal. Dit kleurenpalet geeft een klassieke, zelfverzekerde uitstraling. Glanzend donker hout en compromisloze meubels en accessoires maken daarbij een sterk statement. Het zijn kleuren voor mensen die blij zijn met wie en wat ze zijn en dat in hun leefomgeving willen uitdrukken. Daarbij passen eenvoudige en ton- sur-ton kleurcombinaties. Maar een enkele kleur alle ruimte geven, dat werkt ook goed.

6033a51ca6efb741ce4d28749627fdb2

De kleurtrend Friendly+Barter is gebaseerd op de trend in nieuwe vormen van ruilhandel. Steeds meer mensen zoeken naar een manier om spullen en diensten te ruilen met elkaar, meer delen en lenen van elkaar. Dit is gebaseerd op vertrouwen, het besef dat je er zelf ook iets mee opschiet als je een ander helpt. Dus geen hebzucht mentaliteit als bij overconsumptie maar het idee van samen iets oplossen.

friendly-barter-kleurtrend-flexa-2015-villa_meliefste-blog

In het kleurenpalet zie je dit terug in nieuwe combinaties en warme kleuren die gebruikt worden. Roze en rood geven een zachtheid aan limoengroen en oranje. Okergeel, bruin en warmgrijs worden door roze en rood juist krachtiger.

friendly-barter-kleurtrend-flexa-colour-2015-blog-villa_meliefste

Zowel binnenshuis als buiten kunnen grote vlakken van harmoniërende kleuren op verrassende wijze worden toegepast: door van de kleurcombinaties zelf uit te gaan, in plaats van dessins.

Mooie kleurtrends voor 2015! Welke trend past het meeste bij jouw?

 

(foto’s zijn van flexa)

 

 

Scroll naar top
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.