lila in je interieur

Lila in je interieur, niet iedereen loopt er warm voor begreep ik toen ik het op Instagram vroeg. In deze blog laat ik je wat voorbeelden zien hoe je lila kan toepassen in je interieur. 

Lila dan denken er misschien veel aan de lichte paarse kleur van een bekende chococladereep. Lila zag ik laatst in een van de showrooms van Loods5 getoond in combinatie met een lila wand en witte tegels en lila accessoires. Een fris geheel. Lila of pastel lila in combinatie met andere pastels is een van de trends die je steeds meer ziet in interieurs. Lila de vergrijsde variant bijvoorbeeld Peignoir van Farrow and Ball vind ik zelf een mooie tint. 

een warme combinatie

De paarse kleur is er in veel verschillende tinten. Van meer vergrijsd naar diep paars. Op de linkerfoto is de kleur Peignoir toegepast op de wand. De witte vloer en het kozijn geeft het een frisse heldere uitstraling. Wanneer je blank hout in meubels of een vloer in combinatie met deze vergrijsde lila krijgt het geheel meer warmte in je interieur. 

lila in je interieur hoe pas je deze kleur toe?
lila en hout een warme combinatie
kleurencombinaties met lila

Hierboven zie je een aantal kleurenpaletten met in het midden telkens dezelfde vergrijsde tint lila peignoir van Farrow and Ball. Je ziet hier goed wat de andere kleuren voor effect hebben. Links bovenin is de kleur lila gecombineerd met wittinten wat een frisse combinatie geeft. Rechts onderin zijn de tinten donkerder en vergrijsd wat de lila kleur ook veel grijzer laat lijken. Hier is deze kleur een tussenkleur tussen de donkere paarse en de blauwe tint. 

een beetje pit met lila in je interieur

Een combinatie met zwarte accenten in je interieur zorgt voor pit in je interieur. Hier zie je de vergrijsde tint lila op de muur in combinatie met de witte houten accenten in de lambrizering. De zwarte accenten in de meubels en de kop op de muur zorgen voor wat stevigheid in het interieur. 

kleur in je interieur

lila en pastel

Een andere frisse combinatie die je kan maken met lila is deze kleur te combineren met pastel tinten. Hier zie je een lambrizering van tegels in de hal in combinatie met pastel geel. Een frisse binnenkomer! Het kleurenpalet met de pastellen is van de trendkleur Spiced Honey van Flexa. De warme bruine tint is hier gecombineerd met de koele en lichte pastellen. Ook hier zie je hoe mooi de combinatie is tussen lila en een warme bruine tint. 

lila als accent
lila als pastel

lila als accent

Is de kleur lila op de wand je iets teveel? Een lila accent in de vorm van een accessoire kan natuurlijk ook. Het zorgt voor een leuk kleuraccent in je interieur. Denk aan een bijzettafeltje of een lamp van een geblazen glas. Maak je eigen match voor een vrolijk interieur!

lila accessoires voor je interieur
glazen lamp lila accent
lila in je servies

kleuradvies

Wil je meer kleur in je interieur maar weet je niet goed hoe je dat kan aanpakken of waar je kleur kan toepassen? Ik schreef een blog over het effect van kleur

Liever een kleuradvies aan huis? Maak dan een afspraak

Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.