Lockerkast verven

Vandaag een blogpost over hoe je een lockerkast kan verven. Zelf heb ik thuis een lockerkast staan die ik al twee keer geverfd heb.Regelmatig kreeg ik de vraag hoe ik dat had gedaan en of het makkelijk te doen was. Dus daarom vandaag eens een blogpost over het verven van een lockerkast.

jouw stijl lockerkast

Lockerkasten zijn zo leuk om te gebruiken in je huis vind ik! 

Ze zijn stoer maar toch vaak strak als model. Verkrijgbaar in verschillende maten dus altijd is er wel een maatje wat bij jou in huis past.

Alleen de kleur is vaak erg saai. Van beige tot muisgrijs.. daar wordt je vaak niet veel vrolijker van. Een metalen kast is eigenlijk heel makkelijk te veranderen van kleur en look. 

stappenplan lockerkast verven

Wil jij ook jouw lockerkast een ander uiterlijk geven, lees dan hieronder verder hoe je dat kan aanpakken.

Stap 1

Ontvet de kast eerst met water met een scheut ammoniak erin. Hierdoor gaan vet en vuil van de kast af en is het prettiger schuren. Daarna schuur je de kast licht op met schuurpapier met een kleine korrel. Niet van dat hele zware schuurpapier gebruiken met een grove korrel dat is niet nodig. Na het schuren neem je weer de kast af met water met ammoniak. Even goed laten drogen en je hebt een goede basis om verder te gaan.

lockerkast verven

Stap 2

Lockerkasten zijn van metaal gemaakt. Daarom moet je de kast eerst een grondlaag geven met grondverf voor metaal. Deze is te koop bij bouwmarkten. Met een roller of een kwast een laag aanbrengen. Niet een te dikke laag in een keer dan gaat je verf sneller druipen. De verf goed laten drogen. Deze verf is op terpentine basis en heeft enige tijd nodig om te drogen.

 

style je lockerkast scaled
lockerkast industrieel
interieurstyling

stap 3

Nu is de kast klaar om in jouw favoriete kleur en type verf te worden afgelakt! Je kan kiezen om de kast hoogglans of juist heel mat te verven. Kies je favoriete kleur uit. Op waterbasis of terpentine basis dat maakt niet zo veel uit. Het voordeel van verf op waterbasis is dat deze snel droogt, geurloos is maar ik vind dat je voor een mooi resultaat wel meerdere lagen op moet brengen. Verf op terpentine basis vind ik vaak wat sterker bestand tegen krassen en aan 1 a 2 lagen heb je genoeg. Maar de keuze is aan jou!

Heel veel plezier als je jou lockerkast gaat verven!

 

interieuradvies

Wil je je interieur veranderen, ben je op zoek naar een andere sfeer of stijl? Vraag een advies aan bij Villa Meliefste. Wij helpen je graag om jou interieur te ontwerpen. 

Kijk voor meer wooninspiratie bij onze eerdere gerealiseerde projecten

Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.