Lockerkast verven

Vandaag een blogpost over hoe je een lockerkast kan verven.

Zelf heb ik thuis een lockerkast staan die ik al twee keer geverfd heb.Regelmatig kreeg ik de vraag hoe ik dat had gedaan en of het makkelijk te doen was.

Dus daarom vandaag eens een blogpost over het verven van een lockerkast.Lockerkasten zijn zo leuk om te gebruiken in je huis vind ik!

lockerkast-eigenheid-wonen-living-stoer_wonen-lifestyle-verven

Ze zijn stoer, maar toch vaak strak als model. In verschillende maten te verkrijgen dus er is altijd

wel een mooi maatje dat bij jouw in huis past.

Alleen de kleur is vaak erg saai. Van beige tot muisgrijs…. daar wordt je vaak niet veel vrolijker van.

Een metalen kast is eigenlijk heel makkelijk te veranderen van kleur en look.

lockerkast-pink-diy-verven-interieur-stoer_wonen-styling
Wil jij ook jouw lockerkast een ander uiterlijk geven, lees dan hieronder verder hoe je dat kan aanpakken.

stap 1

Ontvet de kast eerst met water met een scheut ammoniak erin. Hierdoor gaan vet en vuil van de kast af en is het prettiger schuren. Daarna schuur je de kast licht op met schuurpapier met een kleine korrel. Niet van dat hele zware schuurpapier gebruiken met een grove korrel dat is niet nodig. Na het schuren neem je weer de kast af met water met ammoniak. Even goed laten drogen en je hebt een goede basis om verder te gaan.

stap 2

Lockerkasten zijn van metaal gemaakt. Daarom moet je de kast eerst een grondlaag geven met grondverf voor metaal. Deze is te koop bij bouwmarkten. Met een roller of een kwast een laag aanbrengen. Niet een te dikke laag in een keer dan gaat je verf sneller druipen. De verf goed laten drogen. Deze verf is op terpentine basis en heeft enige tijd nodig om te drogen.

Wanneer je na het drogen ontdekt dat de verf ergens is gaan druipen dan is het mooiste als je deze druiper eerst weghaalt met een plamuurmes of even glad schuurt. De plek even afnemen en als het nodig is nog een beetje bijpunten met de grondverf voor metaal. Zo krijg je een mooi gladde basis.

stap 3

Nu is de kast klaar om in jouw favoriete kleur en type verf te worden afgelakt! Je kan kiezen om de kast hoogglans of juist heel mat te verven. Kies je favoriete kleur uit. Op waterbasis of terpentine basis dat maakt niet zo veel uit. Het voordeel van verf op waterbasis is dat deze snel droogt, geurloos is maar ik vind dat je voor een mooi resultaat wel meerdere lagen op moet brengen. Verf op terpentine basis vind ik vaak wat sterker bestand tegen krassen en aan 1 a 2 lagen heb je genoeg. Maar de keuze is aan jou!

Heel veel plezier als je jouw lockerkast gaat verven!

lockerkast-stoer_wonen-industrieel-details-living-wit_wonen-interieur

fotocredits:

foto 1 eigen lockerkast

foto 2 abeautifulmess

foto 3 decocrush

 

 

Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.