I love the lockerkast!

In ons huis wisselen kasten regelmatig van eigenaar.

Een oude meidenkast die ik van onze achterburen kreeg, stond eerst op mijn werkkamer en is (met heel veel pijn, moeite en zweetdruppels) naar de zolder getild en staat nu op de kamer van mijn dochter.

De oude afgebladderde kast die onder de gezinsleden wisselend geliefd en gehaat werd, werd na een jaar weer doorverkocht.

Toen kwam er een robuuste witte kast waarin je zelfs verstoppertje kon spelen zo diep was hij. Maar hij was wel heel groot en robuust.

Eigenlijk was ik al lang verliefd op van die mooie oude versleten lockerkasten. In Lille op de brocantemarkt zag ik er ontzettend veel, in precies de juiste versleten kleuren en echt gebruikt (lees deuken en krassen). Maar toen kon ik er niet een meenemen.

De witte robuuste kast werd op marktplaat gezet onder het mom van…’kijken wie er reageert en ik zie wel of ik hem kan verkopen’. Binnen no time had ik een wachtlijst van geïnteresseerden die als de koper voor hen uiteindelijk de kast niet zou kopen dan toch graag zelf….

Heerlijk dat de kast zo snel werd verkocht dan kon ik gaan speuren naar een lockerkast! Ik wist al dat ik er een met veel deurtjes wilde. Zodat je makkelijk een indeling kan maken in de kast. Knutselspullen, tekenspullen, puzzels en spelletjes. Maar ook mijn haakprojecten die altijd ergens halverwege eindigen en dan na een tijdje weer opnieuw worden ontdekt. Mijn verzameling brocante schaaltjes en kopjes.

Uiteindelijk vond ik er een op geschikte afstand, voor een geschikte prijs en een mooi model. Toen de kast werd neergezet werd er al door mijn dochters gevraagd hoe lang deze zal blijven. Nou als het aan mij ligt, heel lang!

Het zoeken naar de juiste kleur vergde even tijd. Het hielp mij om allerlei kleurenstaaltjes op de verschillende deurtjes te plakken zodat je bij daglicht goed kan zien hoe de kleur overkomt.

painting-verf-decorating-histor-lockerkast-industrieel

Na wat wikken en wegen werd het de kleur ‘zorgvuldig’ van Histor. Een mooi zacht groen/grijze tint. Ik had al een poster gekocht in de webwinkel Playtype waarin deze kleur groen ook terugkomt. Vooruitziende blik….(echt een aanrader trouwens deze webwinkel met onder andere prachtige grafische posters!) De poster staat mooi in combinatie met de muursticker van AU Maison (uit mijn shop) en wat andere tijdelijke knipsels.

lockerkast-styling-painting-histor-industrieel

Onder de kast heb ik stoere wielen geplaatst. Hierdoor heb je de mogelijkheid om ook de kast makkelijk te verplaatsen. Niet dat ik dat nu elke dag doe maar het idee alleen al is prettig. Geen gedoe met speelgoed onder een kast vandaan peuteren, gewoon hupakee opzij rijden en alle losse speelgoedfrutsels oprapen.

wielen-vintage-industrieel-stoer-lockerkast

Inmiddels staat hij te pronken bij ons in huis. Hij bevalt super. Het is soms nog even zoeken wat achter welk deurtje verstopt zit. En ik heb nog ruimte over! Waarom heb ik hem eigenlijk gekocht?

 

 

Scroll naar top
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.