Minimalistisch interieur

Vandaag in mijn blog een van de laatste interieurtrends voor 2020. Ik schreef de afgelopen tijd over vier interieurtrends  een blog. De basic interieurtrend, de bohemian stijl, de hotel chic interieurtrend en nu vandaag de minimalistische woontrend. 

Het minimalisme wordt steeds meer een lifestyle. Deze interieurtrend is een reactie op de hoeveelheid productie om ons heen. We hebben behoefte aan overzicht en eenvoud, functionaliteit en zingeving.

We kennen allemaal het begrip sparkle of joy. Inmiddels zijn we door onze boekenkasten, kledingkasten en potjes en vaasjes voorraad heengegaan met Marie Kondo als richtlijn.

Ook op het gebied van design en productontwikkeling komt er steeds meer de vraag naar voren ‘moeten er nog wel nieuwe producten bij worden gemaakt’?

Het hergebruik van materialen, nieuwe innovaties van recycling en duurzaam produceren zijn belangrijke aspecten geworden in het interieur. Dit jaar werd er voor het eerst een duurzame versie van de woonbeurs georganiseerd! 

Maar hoe ziet een minimalistisch interieur er nu uit? Ik maakte een moodboard en een kleur en materialenbord. 

minimalistisch interieur
minimalisme interieurtrend

Breng orde en rust aan in je leefruimte en je verandert ook je leven, belooft Marie Kondo. Rust in je huis geeft rust in je hoofd; je ruimt niet alleen je huis op maar ook je innerlijke zelf. Je behoudt alleen die spullen die je plezier geven.

De nadruk ligt binnen deze minimalistische interieurtrend  op de maakbaarheid en imperfectie. Handgemaakt aardewerk waarvan elk bordje of kommetje net even anders is. Ruwe en onbewerkte producten of items in je interieur. Het ruwe van beton, een doorleefde werkbank als eyecatcher in je interieur. 

Dus geen overbodige spullen en decoratief materiaal in je huis. Maar objecten, spullen die echt een functie hebben. En dan het liefst die spullen die je met zorg uitkiest. 

Kleuren die in deze woontrend passen zijn rustige tinten. Wit, grijstinten en moddertinten.

Van Vestingh paint putte ik inspiratie uit hun prachtige kleurenwaaier de neutral kleurenkaart. Met allemaal zand, wit en grijstinten. 

minimalistisch interieur

Natuurlijk kan je nog steeds heerlijk shoppen om je huis in deze stijl in te richten. Kies hier bewust en voor eenvoud. Hier zie je een selectie van woonaccessoires uit de shop van Ippys woondeco  Hier heb ik gekozen voor het aardewerken servies van Broste Copenhagen. Waarbij oneffenheden en het niet perfecte terugkomt. 

De houten tafeltjes zijn eenvoudig van uitstraling en makkelijk overal bij te plaatsen.

Zet je huis niet te vol en zorg voor mooie bijzondere objecten. Beter even wachten (en sparen) voor mooie spullen dan kiezen voor snelle en tijdelijke oplossingen!

minimalistisch interieur
minimalistisch wonen
Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.