New Home

Het is al even geleden dat ik een blog schreef. De tijd vloog om en mijn uren waren voornamelijk gevuld met verhuizen, mijn eigen huis als groot interieurproject. Van stopcontact, verlichtingsplan tot het bepalen van de meubels, alles kwam voorbij. Daarnaast heb ik ook mijn interieurprojecten van opdrachtgevers. Van een nieuwbouwhuis, tot een kleur en raambekledingsadvies. Een complete verbouwing en een opfris project van een bestaand interieur. Het is erg leuk om al die verschillende huizen te zien, mee te denken en een mooi plan neer te zetten waarbij iedereen een passend en eigen interieur gaat krijgen! 

stadswoning-keuken-bloemen-studiohenk-design-myhome

new home

Sinds de zomer dit jaar wonen wij in ons nieuwe huis met heel veel plezier! Met nog een lange lijst to-do waar we de komende weekenden nog wel even mee gevuld hebben, is het ook vooral erg genieten op ons nieuwe plekje. De inrichting van ons huis is grotendeels af maar juist als je er gaat wonen komen er na een tijdje nieuwe wensen naar voren. Een handig kastje hier, een lekkere fauteuil daar, toch een kast op maat laten maken. Ik neem je de komende tijd mee in mijn blog in mijn eigen woonprojecten, over de laatste ideeën voor de inrichting van jouw huis en updates op woongebied. 

keuken-muurtje-tegels-tiles-groen-tegelsinhuis-keuken-ikea-myhome

keuken

Een van onze grootste wensen bij de inrichting van ons huis was een keuken die mooi, praktisch en vooral een logische route had in de kastindeling. In ons vorige huis stonden we elkaar altijd in de weg, hadden we te weinig aanrechtruimte en was de keuken niet goed logisch ingedeeld.

Mijn man en ik zijn allebei koffieliefhebbers en hebben zo onze favoriete koffietentjes in de stad. Een losstaand bargedeelte zorgt voor voldoende werk en loopruimte en met tegels erbij is het gelijk een blikvanger. 

Wij hebben gekozen voor een halfhoog muurtje wat om het bargedeelte loopt. Iets hoger dan het aanrecht. Hoewel ik een keukeneiland waar je gelijk op het aanrechtblad kijkt ook erg mooi vind, weet ik dat dat niet zo goed gaat werken bij ons. Met vier kinderen waarvan 2 pubers die regelmatig een extra broodje smeren en hun spullen laten slingeren op het aanrecht, wordt dat nooit een mooi opgeruimd aanrecht bij mij thuis! Ook om vanuit de zithoek geen zicht te hebben op het werkblad hebben wij gekozen voor een hoger muurtje. Het voordeel is dat je de rommeltjes niet ziet en het muurtje werkt erg leuk als hanggedeelte voor bezoek tijdens het maken van koffie of het koken.

keuken-tiles-tegels-tegelsinhuis-ikeakeuken-myhome

 

eyecatcher

De groene tegels vond ik online bij Tegels in huis  Daar bestelde ik ook de tegels voor in de badkamer. Ik heb van veel verschillende tegels een proeftegel opgevraagd. Uiteindelijk koos ik voor een grijsgroene tegel die ik mooi vond combineren bij onze grijze woonbetonnen vloer. Ik krijg veel positieve reacties op het tegelmuurtje. Zelfs in de buurt wordt ons huis herkend als dat huis met dat leuke groene muurtje!

fullsizeoutput 4273

Bij de indeling van de kasten en lades heb ik gekeken naar welke functies of keukenmomenten wij thuis hebben. De ontbijtspullen klaar maken, iets lekkers bakken, koken, de voorraad, waar zet je de spullen neer die niet meer in de vaatwasser passen? Dit heeft mij heel erg geholpen om te komen tot een indeling die goed loopt en waar we elkaar niet in de weg staan. Boven het keukengedeelte tegen de wand heb ik twee planken (botkyrka) van Ikea opgehangen. Handig voor spullen die je elke dag snel wil pakken en natuurlijk ook leuk om je mooiste spullen op kwijt te kunnen. 

keuken-tegels-tegelmuur-marmer-snijplank-myhome-villa_meliefste
keuken-doorkijk-myhome-ikeakeuken
marmer-snijplank-keukenhoekje-myhome

De keuken zelf is trouwens ook van Ikea, de greeploze hoogglans witte frontjes van Voxtorp. Veel keukenapparatuur heb ik online besteld via keukenloods of coolblue  Het aanrechtblad is een dun exemplaar en heb ik gevonden bij Boer Staphorst.

Ik vind het leuk om te mixen en zelf een eigen keuken samen te stellen. Het is goed plannen in de levering van de spullen. Het plaatsen was ook en behoorlijke klus en gepuzzel maar we zijn erg blij met onze keuken als middelpunt beneden in ons huis!

keuken-wittekeuken-ikeakeuken-designlamp-lichtletter-myhome
Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.