oud glas opnieuw gebruikt

Mooi vind ik de glazen lampen ontworpen door Sander Wassink en Ma’ayan Pesach.

De Stacked Series. Een serie lampen gemaakt van oud glaswerk.

stacked-light-lamp-design-sander_wassink-blog-villa_meliefste

De kleuren en het uiterlijk van de lampen vind ik erg mooi. Ook de manier waarop deze  lampen zijn ontstaan, spreken mij erg aan! De verschillende glazen zijn gevonden, gezocht bij tweedehandswinkels, kringloopwinkels en rommelmarkten rondom Eindhoven.

De glasonderdelen worden bij elkaar gezocht en gemixt en zo worden er weer nieuwe lampen van gemaakt.

onderdelen-vintage-hergebruik-nieuw-glas-licht-blog-villa_meliefste

Iedereen verandert snel van interieur, accessoires worden weer ingewisseld voor andere. Hierdoor zijn er een heleboel spullen die ongebruikt blijven of weg worden gedaan. Waarom een lamp helemaal vanaf het begin opnieuw ontwerpen en voor een ontwerp niet uitgaan van wat er al voorhanden is? Of een mix maken van bestaand en nieuw. Dat is vaak een van de uitgangspunten van het werk van Wassink en Pesach.

stacked-light-lamp-design-sander_wassink-blog-villa_meliefste

De lampen worden opgebouwd met alledaagse glazen, vazen en gecombineerd met gekleurd glaswerk en glas met patronen erin wat zorgt voor een mooie lichtkleur en effect.

Elke lamp heeft een gekleurd stuk glaswerk als eerste waar de led verlichting op schijnt. Dit geeft een mooi effect op de andere glas stukken waar de lamp uit bestaat.

Kijk voor meer over het werk van Sander Wassink en andere ontwerpen hier.

De lampen zijn te zien o.a. bij Droog in Amsterdam en Piet Hein Eek in Eindhoven.

Scroll naar top
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.