interieuradvies nieuwe woning

De wens van de bewoners is een goed advies krijgen hoe de benedenverdieping kan worden ingedeeld. Welke kleuren kunnen we gebruiken? Welke meubels en accessoires passen goed bij onze stijl en ons huis? Deze vragen neem ik mee in het interieuradvies voor deze nieuwe woning in Zwolle. 

De wensen van de bewoners zijn: een goede leefbank in een gezellige zithoek, een doorbreking van het lange smalle stuk in de woonkamer. De eettafel moet blijven en voor de overige meubels willen zij graag een advies krijgen wat past bij hun wensen.

interieuradvies-styling-wonen-interieur-sfeerbord-blog-villa_meliefste

a touch of colour

Het uitgangspunt van het sfeerbord is een rustige basis. In de woning ligt al een betonnen grijze vloer en een wand die mintgroen is geverfd en grijsgroene gordijnen.

Hier en daar mag er wel een kleuraccent worden aangebracht. Warme elementen worden toegevoegd door middel van hout en een zacht kleed en kussens.

Ook wordt er meer aandacht besteed aan groen in huis. 

indelingsplattegrond met meubels J en A

indeling van de benedenverdieping

sfeerbord-meubels-meubeladvies-interieuradvies-styling-woonadvies-projecten-villa_meliefste

In de woonkamer is er een apart zithoekje met een okergele fauteuil als kleuraccent! Daarbij komen er planten en ruimte voor persoonlijke accessoires. 

Bij de eettafel komt er een wandsysteem van DockFour. Dit wandsysteem geeft ruimte voor persoonlijke accessoires, zorgt voor een kleuraccent op de wand en geeft een prettige akoestiek.

Bij de eethoek wordt er een kast op maat geadviseerd die dwars op de muur wordt gezet. Zo creëer je een aparte eethoek en doorbreek je de lange smalle ruimte tussen keuken en zithoek.

Verlichting

De verlichting was heel erg basic na de verhuizing. Een nieuwe woning vraagt ook om je verlichtingsplan goed aan te laten sluiten bij de indeling van een ruimte.

In de zithoek komt er naast accentverlichting ook sfeerverlichting. Achter de lage kast waar de tv op staat en achter de piano komt er indirecte verlichting.

Bij het verlichtingsplan zit er ook een advies voor type lampen die goed passen binnen de sfeer en stijl die wordt gecreëerd. 

De warme elementen van hout en gerookt glas komen dus ook terug in de verlichting.

verlichtingsplan-interieuradvies-interieurstyling-wonen-blog-villa_meliefste

een passend interieur

De bewoners gaan zelf aan de slag met het aanschaffen van meubels. Het interieuradvies geeft hun een richtlijn welke meubels en accessoires goed zouden passen en zo voorkomen ze miskopen en weten ze dat alles mooi met elkaar matcht!

zithoek-relaxhoek-extra_zitplek-woning-wonen_met_kids-project-interieurontwerp-villa_meliefste
hoekbank-zitruimte-interieuradvies-interieurontwerp-wonen_met_kids-lichtgrijze_hoekbank-villa_meliefste

zithoek

Op de linkerfoto zie je hoe de extra leesplek uiteindelijk is geworden. De bewoners hebben gekozen voor een grijze fauteuil met okergele accenten in het kussen. Het wandlampje is van Zuiver. De wandplankjes van hout en metaal geven een eigen persoonlijke touch aan het interieur. 

De lichtgrijze hoekbank biedt voldoende zitplekken voor het hele gezin. Het wollen kleed en de ronde bijzettafels zorgen voor zachte vormen in het interieur. 

wandlamp-zuiver-planten-leeshoek-extra_zitplek-interieurontwerp-interieuradvies-wonen_met_kids-villa_meliefste
zitbank-hoekbank-sfeervol_wonen-lichtgrijze_hoekbank-interieuradvies-villa_meliefste
eettafel-stoelen-zuiver-houten_lamp-interieuradvies-interieurontwerp-villa_meliefste

De donkergroene plaid en het vloerkleed geven warmte en structuur aan de inrichting. Dat kwam ook terug in het sfeerbord. De basis vloer, gordijnen en de meubels zijn rustig gehouden in grijze tinten. De accessoires geven een kleuraccent.

Voor bij de eettafel zijn er stoelen van Zuiver gekomen in verschillende uitvoeringen. Een okergele leren fauteuil, een grijze kuipstoel met houten poten en nog een grijze stoffen fauteuil. Bij de eettafel komen nog wandpanelen van DockFour met opbergmogelijkheden voor kaartjes, een opbergplank en rugkussens. 

Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.