Interieuradvies woonboerderij

Voor een woonboerderij aan de rand van Zwolle die volledig werd verbouwd naar een lichte frisse woning heb ik een totaal interieuradvies gedaan voor de hal, keuken en de woonkamer. Een hele mooie klus om te doen en het eindresultaat wordt prachtig!

sfeerbord-moodboard-woonboerderij-interieuradvies-interieurstyling-interieurontwerp-villa_meliefste

Bij elk interieuradvies start ik met een sfeerbord als uitgangspunt. Dit sfeerbord is bedoeld om de sfeer en de stijl te bepalen en te kijken of ik met de bewoners het juiste uitgangspunt heb bepaald. Als dit sfeerbord goed zit gaan we verder het interieuradvies bepalen. 

Voor de woonboerderij waren de volgende begrippen een leidraad: warm | familiehuis | zichtlijnen | ruimte |licht 

De plek van de woning bood natuurlijke een fantastisch uitzicht op de landelijke omgeving. Er moest ruimte worden gemaakt voor een gezellige plek om bij elkaar te zitten, maar ook voor de pubers een fijne plek om te relaxen. De muur tussen keuken en woonkamer werd opengebroken zodat er een mooie ruime leefkeuken kan worden gerealiseerd met een grote eettafel. In de hal moest er voldoende praktische opbergruimte worden gemaakt. 

woonboerderij-interieuradvies-woonkamer-leefruimte-gezinshuis-interieurontwerp-interieurstyling-villa_meliefste
keuken-sfeerbeeld-moodboard-interieurstyling-interieuradvies-interieurontwerp-woonboerderij-villa_meliefste
sfeerbeeld-hal-interieurontwerp-interieurstyling-woonboerderij-villa_meliefste

In het interieuradvies werd een indeling gemaakt van de verschillende ruimtes. Daarbij werd een meubel en accessoires advies meegegeven en een kleur en materialenadvies. Om het interieur helemaal naar de eisen en wensen van de bewoners te laten aansluiten zijn er twee kasten op maat gemaakt. Een kast als afscheiding voor de extra zitplek in de woonkamer en een audiomeubel op maat voor aan de wand. Het ontwerp is door Villa Meliefste gemaakt en de uitvoering door een extern bedrijf.

Ook is er een raambekledingsadvies gegeven passend bij de sfeer en stijl van de woning en de bewoners.

Een lichtadvies maakte het interieurontwerp compleet. Bij het lichtadvies is gekeken naar de functie en plaats op de begane grond. Voor de lichtarmaturen is er een advies gemaakt. Ook daarbij is rekening gehouden met de zichtlijnen in de woning en de wens om de ruimtelijkheid te behouden. 

lichtadvies-lichtontwerp-interieurontwerp-interieuradvies-woning-villa_meliefste
armaturen-lichtplan-lichtontwerp-lichtadvies-woonboerderij-interieurontwerp-villa_meliefste
Scroll naar top

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.