Interieurontwerp creatief atelier Zwolle

Villa Meliefste maakt een interieurontwerp voor een creatief atelier aan huis in Zwolle. Een grote kamer moet ruimte geven aan veel verschillende functies. De eigenaar werkt vanuit huis en naait, ontwerpt, creëert en doet ook visagie styling. Ze houdt van kleur, met name de kleur rood en geen enkel printje is haar te gek. 

Hoe zorg je voor een goede, geordende en toch rustige sfeer en indeling in een kleurrijk aanbod?

sfeerbord-creatief_atelier-kleurrijk-interieurontwerp-villa_meliefste

sfeerbord

In het sfeerbord zie je aan de ene kant het kleurrijke, het passievolle en de favoriet kleur rood terugkomen. Ook is er behoefte aan rust, overzicht en structuur. De basis van de werkruimte van het creatief atelier wordt wit en rustig. De wanden zijn wit, de meubels die worden gekozen zijn ook wit of licht hout. De kleuren komen terug in de stoffen waarmee wordt gewerkt en de accessoires die terugkomen in de aankleding van de werkruimte. 

kleur-materialenbord-creatief-atelier-inspiratie-interieuradvies-villa_meliefste

indeling van het atelier

In de werkruimte komt er een hoek met een klein bureau voor het werken met patronen. Er komt veel opbergruimte. Hiervoor worden ook weer witte lades en opbergbakken gebruikt. 

Een grote werktafel op wielen en in hoogte verstelbaar is handig als kniptafel en het werken met de naaimachine. De tafel is ook weg te schuiven wanneer er ruimte moet zijn om te relaxen.

Een hele wand wordt een kastenwand met voldoende opbergplanken. Hiervoor komen schuifdeuren van wit hout. Ook hier zorgt dit voor een rustige basis. 

Een witte logeerbank is hangplek en slaapplek tegelijk. Met kleurrijke (zelfontworpen) kussens creëer je een vrolijke zitplek. 

Voor de accessoires kan er gekozen worden voor een aantal mooie en opvallende opbergsystemen. Zoals ronde opbergmanden aan de muur. Inspirerende posters en afbeeldingen kunnen bij elkaar worden opgehangen. Dit geeft een rustig beeld en zorgt voor kleuraccenten. 

Het interieurontwerp voor dit creatief atelier is gemaakt en de bewoners gaan het in eigen tempo zelf realiseren. 

Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.