interieuradvies nieuwe woning

Wens: een goed advies krijgen hoe de benedenverdieping kan worden ingedeeld. Daarbij wilden de bewoners ook graag advies krijgen over meubels, accessoires en kleurgebruik. 

De bewoners, een stel met vier kinderen, waren verhuisd naar hun nieuwe woning in Zwolle. Hun huidige spullen namen ze in eerste instantie mee. Toen ze er eenmaal woonden merkten ze dat het toch erg lastig was om te komen tot een goede indeling van hun benedenverdieping. 

Villa Meliefste werd gevraagd om hun te helpen om de benedenverdieping aan te pakken. De wensen van de bewoners waren: een goede leefbank in een gezellige zithoek, een doorbreking van het lange smalle stuk in de woonkamer. De eettafel moest blijven voor de overige meubels wilden zij graag een advies krijgen wat past bij hun wensen.

interieuradvies-styling-wonen-interieur-sfeerbord-blog-villa_meliefste

Uitgangspunt van het sfeerbord was een rustige basis. In de woning ligt al een betonnen grijze vloer en een wand die mintgroen is geverfd en grijsgroene gordijnen.

Hier en daar mag er wel een kleuraccent worden aangebracht. Warme elementen worden toegevoegd door middel van hout en een zacht kleed en kussens.

Ook wordt er meer aandacht besteed aan groen in huis. 

sfeerbord-meubels-meubeladvies-interieuradvies-styling-woonadvies-projecten-villa_meliefste

In de woonkamer wordt er een apart zithoekje gecreëerd met een okergele fauteuil als kleuraccent! Daarbij komen er planten en ruimte voor persoonlijke accessoires. Zo maak je naast de zithoek nog een extra zitplek.

Bij de eettafel wordt er een wandsysteem van DockFour geadviseerd. Dit geeft ruimte voor persoonlijke accessoires, een kleuraccent op de wand en zorgt voor een prettige akoestiek.

Bij de eethoek wordt er een kast op maat geadviseerd die dwars op de muur wordt gezet. Zo creëer je een aparte eethoek en doorbreek je de lange smalle ruimte tussen keuken en zithoek.

De verlichting was heel erg basic na de verhuizing. Een nieuwe woning vraagt ook om je verlichtingsplan goed aan te laten sluiten bij je indeling van een ruimte.

In de zithoek komt er naast accentverlichting ook sfeerverlichting. Achter de lage kast waar de tv op staat en achter de piano komt er indirecte verlichting.

Bij het verlichtingsplan zit er ook een advies voor type lampen die goed passen binnen de sfeer en stijl die wordt gecreëerd. 

De warme elementen van hout en gerookt glas komen dus ook terug in de verlichting.

verlichtingsplan-interieuradvies-interieurstyling-wonen-blog-villa_meliefste

De bewoners gaan zelf aan de slag met het aanschaffen van meubels. Het interieuradvies geeft hun een richtlijn welke meubels en accessoires goed zouden passen en zo voorkomen ze miskopen en weten ze dat alles mooi met elkaar matcht!

zithoek-relaxhoek-extra_zitplek-woning-wonen_met_kids-project-interieurontwerp-villa_meliefste
hoekbank-zitruimte-interieuradvies-interieurontwerp-wonen_met_kids-lichtgrijze_hoekbank-villa_meliefste

Op de linkerfoto zie je hoe de extra leesplek uiteindelijk is geworden. De bewoners hebben gekozen voor een grijze fauteuil met okergele accenten in het kussen. Het wandlampje is van Zuiver. De wandplankjes van hout en metaal geven een eigen persoonlijke touch aan het interieur. 

De lichtgrijze hoekbank biedt voldoende zitplekken voor het hele gezin. Het wollen kleed en de ronde bijzettafels zorgen voor zachte vormen in het interieur. 

wandlamp-zuiver-planten-leeshoek-extra_zitplek-interieurontwerp-interieuradvies-wonen_met_kids-villa_meliefste
zitbank-hoekbank-sfeervol_wonen-lichtgrijze_hoekbank-interieuradvies-villa_meliefste
eettafel-stoelen-zuiver-houten_lamp-interieuradvies-interieurontwerp-villa_meliefste

De donkergroene plaid en het vloerkleed geven warmte en structuur aan de inrichting. Dat kwam ook terug in het sfeerbord. De basis vloer, gordijnen en de meubels zijn rustig gehouden in grijze tinten. De accessoires geven een kleuraccent.

Voor bij de eettafel zijn er stoelen van Zuiver gekomen in verschillende uitvoeringen. Een okergele leren fauteuil, een grijze kuipstoel met houten poten en nog een grijze stoffen fauteuil. Bij de eettafel komen nog wandpanelen van DockFour met opbergmogelijkheden voor kaartjes, een opbergplank en rugkussens. 

Scroll naar top

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.