lichtadvies en kleur woning zwolle

Meer kleur en beter licht dat zijn de wensen van de bewoners van een woning in Zwolle. De huidige verlichting is basic en te weinig. De benedenverdieping heeft geen kleur op de wanden. Er is een antraciet kleurige hoekbank en kasten van hout met stalen accenten. Een extra zitplek, meer warmte en gezelligheid in de aankleding is gewenst. 

kleur in je interieur

licht en kleuradvies ZZ2 scaled

De voorkeur voor materialen voor meubels gaat uit naar staal en hout. Een warm accent in cognackleurige stof of leer in een meubelstuk zorgt voor een mooie afwisseling in de meubels. 

Groentinten zijn favoriet bij de bewoners en van een heel kleurrijk interieur houden ze niet van. Wanneer je kleur toevoegen in je interieur spannend vind of het niet te druk wordt, zijn groentinten absoluut een goede kleur om te kiezen. Groen is rustig voor je ogen, een niet opvallende kleur en het geeft toch warmte aan een interieur.

 

kleur en styling

In de zithoek komt de kleur Blue Gray van Farrow and Ball op de wand. We pakken de hele hoek waar de zitbank staat. Zo creeër je een afbakening van de zithoek. Ook zorgt de groene tint voor een zachter contrast met de donkere bank dan wanneer je de bank tegen een witte muur zet. 

Een vloerkleed geeft warmte en sfeer aan de zithoek en zorgt ervoor dat de losse zitelementen bij elkaar worden getrokken.

Een extra zitplek met de velvet fauteuil van Dutchbone geeft een warm accent aan het interieur. Een groep planten bij elkaar geven weer een ander groen accent in het interieur. Een hele lichte grijsgroene tint is de kleur Cromerty van Farrow and Ball. Deze kleur had ik voorgesteld voor de tegenoverliggende lange wand. Uiteindelijk kozen de bewoners er toch voor om deze wand eerst nog wit te houden. 

In de keuken komt een lichte tint op de muur. Er komt een nieuwe witte hoogglans keuken. In het advies zit de kleur Shaded White maar we hebben gekozen voor Ammonite van Farrow and Ball. Deze is meer grijzig en steekt beter af tegen de witte keuken.

kleur en lichtadvies woning Zwolle
lichtplan plattegrond

lichtadvies

Voor een betere verlichting van de woonkamer en de keuken is gekeken naar de verschillende zones in een woning. Een hanglamp bij de bank en plafondspots bij de tvhoek zorgen voor meer licht in de bovenste zone. Een leeslamp bij de fauteuils en de bank zorgen voor functioneel maar ook sfeervol licht.

Naast de planten komt er een mooie blikvanger van een lamp. Deze staande vloerlamp is een mooi sfeerlicht in het interieur. Boven de eettafel komt er een nieuwe lamp die genoeg licht geeft voor de lange eettafel. In de keuken komen er plafondspots voor genoeg licht op het aanrecht. 

Met meer kleur en de juiste verlichting is deze woonkamer en open keuken veranderd in een warme gezellige leefruimte. 

Wil jij ook een metamorfose in je interieur? Maak dan een afspraak om jouw droominterieur te laten schetsen. 

kleuradvies woning Zwolle
lichtadvies
Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.