lichtadvies woonboerderij Elburg

Voor een mooie woonboerderij in Elburg maakte ik een lichtadvies. Het interieur was al vernieuwd maar de verlichting was nog niet aangepast. Hoe mooi je interieur dan ook is, met het ontbreken van een goede verlichting komt je interieur niet goed tot zijn recht.

De bewoners gaven aan dat er te weinig licht was, geen prettig leeslicht en dat ‘s avonds alles dezelfde kleur leek. Tijd voor een goed passend lichtplan!

lichtadvies Elburg2 scaled
lichtontwerp-indelingsplattegrond-woning-villa_meliefste-Elburg

de juiste verlichting

Hoe kies je voor je woning de juiste verlichting? Ik schreef er een blog over. Wanneer je kiest voor lampen die direct licht geven, ontstaan er harde schaduwen in je interieur. Het geeft een onrustig beeld en zorgt voor harde contrasten. Wanneer je veel lampen met warm licht hebt, verdwijnen de kleuren in je interieur. Alles lijkt grauw en eentonig. Deze twee belangrijkste elementen heb ik aangepakt in dit lichtadvies.

lichtplan interieur villa meliefste

Als eerste hebben we gekeken naar de juiste verdeling van de verlichting in drie zones in de woonkamer. In de hoogste zone (plafond tot stahoogte) kwamen er plafondspots die goed gericht kunnen worden naar de donkere hoeken van de woonkamer. Nieuwe plafondspots boven de werkplek waren ook nodig en een mooie hanglamp in de nis voor de ronde tafel. 

Voor de tweede zone (stahoogte 1.50-2.00) kwamen er wandlampen. In de nis en op de wand bij de haard geven wandlampen een prettig diffuus licht. Ook een leeslamp bij de losse fauteuil en een mooie staande lamp als blikvanger zorgen voor prettig licht.

In de onderste zone (vloer tot 1.50) zorgen tafellampen en een vloerlamp tussen de planten voor mooi diffuus licht.

In overleg met de bewoners heb ik voor de inkoop en het plaatsen van de verlichting gezorgd. Zo ontzorgt Villa Meliefste de klant en het scheelt hun tijd en keuzestress. De bewoners zijn blij met hun interieur en de mooie verlichting. Deze twee zijn nu goed op elkaar afgestemd en het maakt hun interieur helemaal af!

Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.