Put a little trending light in your house…

Het is weer echt van dat november weer.

Een beetje grijs en mistig de hele dag.

Je ziet de zon niet, het is kil en je ruikt de natte aarde.

Ik dacht vandaag toen ik op de fiets de kinderen naar school had gebracht

‘als dit het weer is wat ze altijd in Noorwegen en Zweden hebben dan snap ik wel dat zij hun hele huis wit verven.

Dan krijg je tenminste nog een beetje licht!’

Ik heb thuis bijna de hele dag lampen aan, anders is het zo somber en grijs in huis.

Dat bracht mij op een idee om een blog te schrijven over licht voor thuis.

Welke lampen zie je nu veel, wat zijn de trends en stijlen?

Ik heb er acht gevonden. Acht trends in verlichting. Ik laat er vandaag vier zien en op Pinterest heb ik er een board van gemaakt met nog meer hele mooie verlichting!

De eerste (die ik zelf ook gelijk heel mooi vind) wordt ook wel basics genoemd.

De lamp met de onderdelen van een lamp niet meer niet minder. Deze trend laat vooral grote peerbollen zien, een snoer eventueel een draadframe om de peerbol maar het liefst zo simpel mogelijk.

trends in verlichting basics
heel mooi in al zijn eenvoud!

Het oude vertrouwde peertje verdwijnt of is al zo goed verdwenen. Maar gelukkig komen er hele mooie nieuwe exemplaren voor in de  plaats! Grote bollen transparant of juist in mooi matte uitvoering. Ook heel makkelijk om zelf samen te stellen. Kies juist hierbij voor een mooi opvallend snoer. Bij snoerboer heb je hele mooie voorbeelden van retro strijkijzersnoer tot fluor kleuren.

De tweede trend die je veel ziet is die van smokey glass, deze trend doet mij wat retro/vintage aan. Bij deze type lampen zie je hele mooie geblazen glasvormen met kleurverloop.

smokey-glass-light-trends
smokey glass trend
bron onbekend via Pinterest

Door de overgang van het oude bekende peertje naar LED verlichting zie je ook dat de mogelijkheden van verlichting verandert. Er kan veel meer worden gespeeld met de manier van licht geven. Dit zie je terug in de derde trend namelijk platte ronde schijven met diffuus licht vaak in combinatie met een pendal om de hoogte van de lamp te veranderen naar behoefte. Hiermee voorkom je dat je alleen maar recht onder de lamp licht schijnt maar dat er mooi zacht licht ontstaat wat meer verspreid is. De derde trend noemen we dan maar de disc fever.

trends-light-disc
disc schijf boven de tafel
bron onbekend via Pinterest

De vierde trend in deze blogpost is de natuurlijke stijl. Lampen van riet, oude manden, maar ook kartonnen of krantenpulp versies passen hierbij. Persoonlijk houd ik zelf minder van deze trend. Ik vind de uitstraling vaak erg natuurlijk en houd zelf van wat strakkere lampen. Maar voor het geheel hiervan ook een plaatje.

natural-light-trend
natuur trend in licht
bron: Pinterest onbekend

Binnenkort de andere vier trends in verlichting!

Kijk voor meer inspiratie op mijn nieuwe pinterest board #light #lamp 

 

Scroll naar top
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.