Refresh

Er is weer een nieuw woonseizoen begonnen! Met de herfst op komst gaan we weer meer binnen zitten, gaan de lampen eerder aan en kijken we weer eens kritisch naar ons interieur in ons huis. Hoewel het nu prachtig nazomer weer is op het moment dat ik dit schrijf;) 

De nieuwe trendkleur van 2020 is weer geïntroduceerd door Flexa en binnenkort is er weer de VT wonen beurs dat barst van de wooninspiratie! Heel benieuwd wat we te zien gaan krijgen op de beurs. Hier alvast een inkijkje in de kleurenpaletten geïntroduceerd door Flexa voor 2020.

flexa verf 2020 trendkleur
kleurenpalet 1

De nieuwe trendkleur van Flexa voor 2020 is Tranquil Dawn  Een rustige heldere kleur. De kleur kan op verschillende manieren mooi worden toegepast. Hierboven is de trendkleur Tranquil Dawn gebruikt met warmere zandtinten en zachte kleuren in de toegepaste materialen als de houten stoel, het kleed en de kussens. 

Het kleurenpalet wat hierbij past heet a home for care.

flexa trendkleur levendig
kleurenpalet 2

In deze keuken is de trendkleur als accent gebruikt. De zachte tint verbindt de andere kleuren met elkaar. Door het gebruik van heldere actieve kleuren als geel en warmrood heet dit kleurenpalet a home for play!

flex trendkleur trenquil dawn
kleurenpalet 4

Hierboven zie je een totaal andere sfeer in de woonkamer ontstaan als je de trendkleur Tranquil Dawn combineert met hele volle rijke kleuren. Diep aubergine, donkerpaars, flessengroen en okergeel. Een hele mooie combinatie vind ik zelf! De naam van het kleurenpalet a home for creativity past er helemaal bij vind ik.

kleurenpalet 3
flexa trendkleur 4

Op de laatste sfeerfoto wordt er juist een heel ander beeld gecreeërd. Door de trendkleur hier te combineren met een zachte vergrijsde paarstint en poedertinten ontstaat er een dromerige sfeer. Of zoals het kleurenpalet beschrijft a home for meaning. 

Als interieurontwerper vind ik zelf het kleurenpalet a home for creativity een van de paletten die mij het meest aanspreekt. 

Mooie warme kleuren die helemaal passen voor mij bij het komende herfst en winterseizoen. Wat ik zelf thuis meer ga toepassen is het palet a home for care. Vooral de lichte bruine tinten worden bij mij in huis steeds meer toegepast. Ik ben van plan om in een van de kinderkamers deze tinten bruin te combineren met een wat fellere roestbruin/warm rode tint. De foto’s komen hier wel een keer voorbij in mijn blog.

Wat ik zelf van de trendkleur Tranquil Dawn vind? Ik had zelf eerder een andere kleur verwacht. Deze kleur is in een net iets andere variant Early Dew ook al eens voorbij gekomen. Heel vernieuwend is deze kleur niet maar de kleur past ook wel goed bij het toekomstbeeld en de ontwikkelingen in de samenleving; rust en helderheid. 

Zelf begin ik steeds meer gecharmeerd te raken van de paarse tinten en de lila kleur. Nooit gedacht dat ik deze kleur nog mooi zou vinden na alle lila truien uit mijn jeugd;) Je ziet deze lila kleur heel veel terug in de mode. Heel mooi en ook goed te combineren met de zachte bruine tinten. Misschien wie weet volgend jaar komt deze kleur aan bod. De trends in de mode lopen voorop en het interieur komt erachter aan;)

lila kleding
Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.