ShowUp 2020 najaar

ShowUp is een beurs voor retailers, webshops en stylisten en bloggers. Twee keer in het jaar wordt deze beurs gehouden. Het biedt altijd veel inspiratie voor interieurtrends, nieuwe kleuren en materialen. Ook deze keer was er weer een trendplein door Jan Agelink van buro jantrendman gerealiseerd. Het thema is ‘Room with a view’. Naast dit trendplein waren er natuurlijk veel mooie stands te zien van bekende en nieuwe interieurmerken, lifestyle en kinderaccessoires. 

Veel stands hadden gebruik gemaakt van warme, aardse kleuren en materialen. 

Hergebruik, recycling en bewustzijn spelen een steeds grotere rol in interieurland. Een interieur stel je bewust zijn met woonitems die duurzaam zijn en veelzijdig in gebruik. Design against overconsumption.

 

foto rechts Jurianne Matter 2 foto’s hieronder stand van Cor Unum

jurianne matter
CorUnum ShowUp 2020
Cor Unum vazen

room with a view

Natuurlijk kon de beurs niet om de veranderende wereld en samenleving heen. Ons huis is een belangrijke plek geworden die een centrale plek is geworden waar een groot gedeelte van ons leven afspeelt. Werken, spelen, ontspannen, samen komen en verbinden. Ons huis moet veilig voelen en mee ademen met onze wisselende behoeften. Home is where everything is. Op ShowUp was er een Trendplein waar verschillende zones van ons leven in ons huis werden uitgebeeld. Play, Eat, Grow, Work en Relax. 

trendplein
work trendplein showup

work

In deze hoek van het trendplein zijn rechte lijnen en vormen te zien. Met het blauwe kleuraccent wordt er een ‘hoek’ gecreëerd in het huis. Zoals we zelf de afgelopen periode bezig waren om een creatieve werkplek thuis te maken waar we rustig kunnen werken en onze eigen plek gingen creëren.

Blauw staat voor rust en concentratie, afzondering en reflectie. Blauw zie je ook steeds meer in interieurs terugkomen. Donkere blauwe accenten, of een hele kamer in een donkere tint blauw geverfd voor geborgenheid. 

Grow

Een van de interieurtrends is het buiten naar binnen halen. Het interieur richt je in als een organisch landschap. Vloeiende lijnen, ronde vormen in meubels passen hierbij. Ronde fauteuils, ronde banken en stoelen in aaibare stoffen. Ook het letterlijk groen naar binnen halen past bij deze trend. Niet alleen met planten maar ook met materialen. Bijvoorbeeld, natuurlijke vezels, riet, bamboe en zachte aaibare stoffen. Hier past ook de nieuwe trendkleur van Flexa bij; een aardse modderkleur. Silhouetten van dieren in lampenvoeten, dessins of kussens zie je hier ook veel terug. 

grow trendplein showup

eat

Eten, elkaar ontmoeten, met elkaar koken, een plek waar verbinding centraal staat. De kleur die hierbij past is een zalmachtige tint die past bij beige en roze maar ook goed bij rood en oranje. Ronde vormen die uitnodigen om aan te raken. Prints in marmer en terrazzo materialen en gouden accenten, juist bij huishoudelijke producten voor een extra dimensie!

eat trendplein
play trendplein showup
spelen showup trends

Play

Ons huis als speeltuin om tegenwicht te bieden tegen de vervelende dingen om ons heen. Er wordt gebruik gemaakt van geel, een kleur die we meer gaan zien in het interieur. Maar ook doorschijnende en ronde materialen. Materialen die licht zijn en reflecterend zijn weerspiegelen onze behoefte tot reflectie en een speels interieur wat kan meebewegen met al onze behoeften. Hier zie je producten terug die uitnodigen tot interactie en vriendschap. Metallics, gekleurd en gespiegeld glas afgewisseld met primaire kleurcontrasten. 

relax

Een plek in je huis waar je je kan terugtrekken en tot rust kan komen. Kleuren die hierbij passen zijn van zacht wit naar lindegroen en pastelblauw. In de badkamer veel natuurlijke materialen en zachte vormen van bamboe, vilt en keramiek. Het bad met houten ombouw een ware eyecatcher in de ruimte. Door de vorm omarmt hij je en kan je de dag fijn afsluiten!

relax zone in huis
relax zone
Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.