Stijlen met lijsten

In deze blog geef ik je inspiratie hoe je kan stijlen met lijsten met verschillende prints. Maak je eigen persoonlijke art wall als eye catcher in je interieur. Denk je al snel dat het te druk wordt met verschillende lijsten aan je wand? Met de volgende tips laat ik je zien hoe je een mooie lijstenwand kan maken in je interieur.  Volg je mij al op Instagram? Laatst liet ik in een reels zien hoe ik op een lage kast verschillende lijsten en accessoires stijlde met elkaar. De meeste lijsten uit mijn huis komen bij Desenio  en Moebe vandaan. 

stijl

Kies prints, artworks die echt bij jou passen. Prints en artworks zijn namelijk de persoonlijke touch in je interieur. Het laat jouw stijl en karakter zien. Wie weet vertellen ze zelfs een verhaal!  Hierbij wil ik je meteen tippen om de artworks in één stijl te houden. Het kan namelijk wel heel rommelig staan als je bijvoorbeeld vier prints hebt die redelijk bij elkaar passen maar er dan twee toevoegt die er buiten vallen.  

lijstenwand
stijlen met lijsten

materiaal

Zorg voor lijsten in hetzelfde materiaal of kleurenpalet. Het resultaat is drukker wanneer je verschillende materialen en kleuren gebruikt. Sowieso een aanrader om te investeren in goede kwaliteit lijsten. Vaak zijn ze ook nog tijdloos dus gaan ze lang mee! Het is wel mooi als je lijsten van hetzelfde materiaal in verschillende kleuren combineert. Je zet deze dan niet naast elkaar maar hangt of zet de andere materiaal lijst ertussen.  

 

lijstenwand in je interieur

lijsten in verschillende maten

Wanneer je de lijsten hebt gekozen is het ook goed om te letten op de verschillende maten van de lijsten. Kies ongeveer drie verschillende groottesAls je ze neerzet op een kast kan je op deze manier met lagen werken. Wanneer je ze aan de muur hangt is het belangrijk dat je kijkt naar de ruimte tussen de lijsten. Leg ze eerst even op de grond en schuif totdat de opstelling klopt. Begin bij de lijst in het midden en teken die uit op de muur. Van daaruit teken je de plek van de andere lijsten. 

 

mix en match in stijlen

accessoires

Laat je lijsten helemaal matchen met je interieur door bijpassende accessoires te kiezen. Heb je bijvoorbeeld gouden lijsten op je kast neergezet? Zet er dan een kaarsenstandaard of andere accessoires bij die ook die gouden touch hebben. Dat kan je doen met accessoires in bijpassende materialen of in dezelfde kleuren. Zo style je de groep lijsten helemaal af. 

accessoires bij je lijsten

een of twee

Ben je niet zo van een hele groep lijsten bij elkaar en vind je één of twee prints wel genoeg? Als je er twee bij elkaar wilt ophangen of neerzetten, zie het dan als één geheel die je gaat ophangen. Laat ze samenhangen in grootte en in stijl. Hang ze op ooghoogte. Dit geld ook als je één lijst ophangt.  

 Hoe je de lijst ophangt of neerzet is misschien nog wel belangrijker dan de print zelf. Denk hier dus goed over na! Succes met het samenstellen van jouw eigen lijstenwand.

enkele lijst stijlen
twee lijsten als een geheel

fotocredits 1 Villa Meliefste 2, 3 en 4 Desenio 5 Theobert Pot 6 en 7 the Poster Club

auteur Aukje van Engelen

Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.