terras inspiratie

In deze blog geef ik jou terras inspiratie voor een fijne zomerse sfeer in je achtertuin! De zomervakantie staat al bijna voor de deur. We hebben al heerlijk zomerweer gehad en hopelijk gaan we een mooie lange zomervakantie tegemoet. We zullen ongetwijfeld meer tijd thuis doorbrengen in deze vakantie. In eigen tuin, balkon of terras kan je een heerlijke zomerse sfeer creeëren. Zo maak je van je buitenterras je eigen sfeer en stijl en is het helemaal leuk om buiten te zitten. Ik heb al een fijne sfeerhoek gemaakt op mijn terras en hier komen de tips voor jouw terrasstyling.

terrasinspiratie voor je eigen tuin

tip 1 sfeer in je tuin

Je tuin, terras of je balkon is een onderdeel van je huis en waar jij woont. Of je nou veel of weinig zon op je balkon of in je tuin krijgt, het is fijn als deze plek een mooie sfeer heeft. Met een aantal simpele ingrepen maak je een gezellige zithoek in je tuin. Het is fijn als je kiest voor lichte meubels die makkelijk te verplaatsen zijn of weg te zetten zijn wanneer het weer niet zo zomers is. Voor deze hoek hebben wij de schommelstoel gebruikt van Leitmotiv. Een heerlijke stoel om in weg te dromen. Hij is er ook in het mintgroen. De stoel is geschikt voor buiten. 

tip 2 hoekjes creëren

Het is handig om gebruik te maken van buiten vloerkleden in je tuin. Net als voor binnen werkt een kleed ook buiten als afbakening voor een zitplek of een hoek. Een stoel met een kleed eronder maakt het meer tot een zithoek op je terras. Dit kleed is van kunststof, gerecycled plastic en is makkelijk schoon te maken en na een regenbui zo weer droog. Ideaal! 

terras styling

Dit kleed genaamd Fairytale is van Present time en leveraar in deze bruine kleur (hij lijkt op de tint spiced honey van flexa) en de kleur lichtblauw en mintgroen. Binnen is het vloerkleed ook leuk. Na deze fotoshoot heb ik dit kleed neergelegd in de kinderkamer van mijn jongste die een wand in de kleur spiced honey heeft. Hij past perfect en het is zo schoon te maken wanneer er wordt geknoeid in de kamer. Dus ook voor binnen handig. 

vloerkleed terras
tuinfakkels scaled

tip 3 sfeerlicht

Lekker lang ‘s avonds in je tuin zitten dat is extra fijn en gezellig als er ook verlichting is. Tuinverlichting is belangrijk. Lichtpunten in je tuin zorgen er voor dat de grootte van de buitenruimte ook in het donker goed te zien is. Spots in de grond langs het looppad, verlichting aan de wand en speciale lichtpunten die bomen of een hoek in de tuin extra mooi uitlichten. Naast de vaste lichtpunten zijn sfeerlichten ook heel belangrijk. Deze mooie lantaarns gemaakt van bamboe van Bloomingville zijn overdag mooi om te zien en ‘s avonds geven ze je buitenterras die feeërieke sfeer van jouw favoriete vakantie adresje maar dan in je eigen achtertuin. Tuinfakkels zijn snelle stylingaccessoires die het altijd goed doen. Je prikt ze in je gras, in een grote pot of zet ze (zoals hier) in een decoratieve mand. 

serviesgoed tuin

tip 4 zomerservies

terrasmeubels scaled

Als je buiten aan het relaxen bent, wil je je niet druk maken of je spullen wel tegen een stootje kunnen. Mooi serviesgoed van het sterke melanine is dan ideaal om te gebruiken. Het servies van Rice is altijd vrolijk, in verschillende stijlen verkrijgbaar en makkelijk te matchen met elkaar. De nieuwe lijn serviesgoed is nu verkrijgbaar bij IPPYS woondeco en super leuk om te zien! De roze thermoskan maakt het helemaal af en zorgt ervoor dat jij de hele middag in die stoel kan blijven zitten en dat het koude drankje geregeld is. 

zomerinspiratie

We zullen het deze zomer wel vaker terugzien en horen; #stayathomevacation. Deze zomer doen we alles even anders. Geen verre vakanties, dit jaar is de bestemming thuis. Ik hoop dat je met deze blog weer even nieuwe inspiratie hebt opgedaan om aan de slag te gaan in je eigen tuin of balkon. Wij blijven dit jaar thuis. Ik heb nog wel een lijstje met leuke winkels/steden die ik wil gaan zien. Volg je mij al op Instagram? Ik neem je mee en hoop je te inspireren met mijn #stayathomevacation. Heb je zin om ook in huis dingen te veranderen? Lees mijn blog over het effect van kleur in je interieur. 

Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.