trends in verlichting -2

Wat heb je toch ontzettend veel mooie soorten lampen en verlichting.

In mijn laatste blogpost liet ik er al vier zien en vandaag nog vier andere mooie trends.

Deze vier trends zitten in mijn top 10 van mooiste lampen!

Balanceren is er één van.

Zoals dit mooie en fragiele exemplaar. Lampen die hierbij passen zijn uit te trekken, hoger of lager, naar de muur of juist boven een tafel. Vaak fragiele lampen die in hun vorm een soort van spanning laten zien.

balanceren trend in verlichting bron:evaleende.blogg.se
balanceren trend in verlichting
bron:evaleende.blogg.se

Een andere trend is die van houten lampen of houten details in een lamp. Hout heeft altijd al een warme uitstraling maar in combinatie met verlichting wordt deze uitstraling alleen nog maar versterkt.

houten-trend-verlichting
de houten trend
bron: Pinterest.com/vianavona

De een na laatste trend is die van ceramic. Prachtige exemplaren heb je hiervan. Zoals dit lampenkapje Fold. Op Pinterest heb ik nog meer mooie voorbeelden van deze trend geplaatst. Vaak lijkt het wel alsof de lampenkap gemaakt is van papier zo mooi gevouwen en geplooid. Ceramic past heel natuurlijk bij verlichting. Je ziet de kappen in glanzende uitvoering of juist mat, glad of geplooid. De uitvoeringen zijn vaak heel subtiel. Deze foto vond ik op de blog van House of C vol Scandinavische inspiratie ideeën!

ceramic light
ceramic lamp
bron: www.houseofc.nl

De laatste trend zie je ook veel terug in woonaccessoires. Lampen in warm koper of bronstinten. Het geeft een mooie warme uitstraling aan de lamp en zorgt voor glans in je interieur. Deze prachtige foto is gemaakt door Wendy van Woudenberg van Beeldsteil

koper-trend-light-2013
koper trend
bron: www.beeldsteil.com

Scroll naar top
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.