twee ceramic stijlen

Mijn lievelingsplek in huis is een oud kastje geverfd in de kleur eenvoud met daarop mijn kleine verzameling wit ceramic.

Alleen al de naam eenvoud…daar spreekt al zoveel rust en kalmte van uit…dat kan alleen maar mooi worden.

wit-ceramic-white-verzameling-eenvoud-verf-blog-villa_meliefste

Deze kleur combineert heel erg mooi met wit. Dus vandaar dat mijn witte verzameling van vaasjes op dat kastje staat te pronken.

Begonnen met een vaas van Serax, waar steeds meer kleine vaasjes bij kwamen met hier en daar een kringloop exemplaar. Een gevonden wit vaasje moet er tussen passen. Net even een andere vorm hebben of mooi mixen bij de anderen..

wit-ceramic-servies-white-blog-villa_meliefste

Ik hou van bijzondere vormen in servies. Bij de Brits-Japanse designer Reiko Kaneko zie je twee ceramic stijlen samenkomen. Haar wortels liggen in Japan en ze woont in Engeland. Haar werk laat hoge kwaliteitseisen zien. Ze ontwerpt dan ook servies voor de beste restaurants ter wereld.

In haar ontwerpen komt de unieke vorm, gecombineerd met het pure witte van het bon china en de bijzondere symmetrie heel mooi bij elkaar. Ze experimenteert graag met glazuur in haar ontwerpen.

reiko-kaneko-ceramic-white-bonchina-blog-villa_meliefste

Ze ontwerpt ook alledaagse gebruiksvoorwerpen als schenkkannen. Alledaagse producten die een band creëren met de gebruiker.

6a76fdc86c3eb12b70f40d78db846596

Hoe leuk is deze ontbijttrein?

Voorlopig staat er nog niet een exemplaar van Reiko tussen mijn verzameling.

Maar wie weet….

wit-white-ceramic-verzameling-servies-blog-villa_meliefste

 

 

Scroll naar top
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.