Urban Jungle

De plant is weer helemaal terug voor in je interieur. Er zijn verschillende trends die je nu veel ziet.

Een daarvan is de Urban Jungle. Een manier om planten in een mini-kas of vitrine neer te zetten. De mini vitrine legt de focus op het moois wat je erin zet. Net zoals met een glazen stolp de accessoire die je eronder zet meer laat opvallen. Er is zelfs een website Urban Jungle waar je een eigen vitrine kan bestellen. Bij elke urban jungle krijg je een zakje grind en een zakje grond klaar om hem helemaal zelf in te richten.

cactus-plants-blog-villa_meliefste

urban jungle

Een andere trend met planten is om de plant te laten hangen. De macramé hanger is weer helemaal terug. Een geknoopte houder waar een pot in past. Het mooiste is wanneer er een aantal planten bij elkaar hangen zoals je hieronder ziet.

macrame-hanger-hangen-planten-styling-decoration-blog-vt_wonen-villa_meliefste

Een andere manier van stylen met planten is transparantie. Hoofdrol hierin speelt glaswerk. Zet verschillende glazen vazen bij elkaar elk gevuld met een enkele tak. Hoe bijzonder het blad of de stengel hoe mooier.

transparant-glas-blad-wortel-luchtig-styling-decoratie-blog-villa_meliefste

De laatste trend die je veel ziet bij de revival van de plant is die van de-gezellige-hoekjes…zo noem ik het maar.

Een bijzonder tafeltje of kastje waarop je een serie planten met elkaar mixt en matcht met andere spulletjes uit je huis.

Leuk om naar te kijken en je creëert een groen focuspunt in je interieur wat meer rust geeft dan overal losse plantjes neer te zetten.

mix-stylen-hoekje-planten-decoratie-blog-villa_meliefste

Aan de slag dan maar met planten voor in je huis! Gelukkig heb je niet bijzonder groene vingers nodig want de cactussen en vetplanten zijn helemaal hip en die blijven wel even groen (ook als je ze vergeet water te geven).

 

bron foto’s van boven naar beneden:

Villa MeliefsteVTwonenVTwonenStylejuicerWeebirdy

 

Scroll naar top
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.