nieuwsgierig worden om verder te kijken…

Nieuwsgierig worden om verder te kijken.

Gebruik maken van materialen op een andere manier dan je verwacht.

Dat is het motto van de Australische designer Katharina Eisenkoeck.

In het werk van Katharina Eisenkoeck zit iets experimenteels. Voor haar ‘Nomadic light‘  lampen, baseerde zij zich op Middeleeuwse technieken van het koken van leer om koffers, leger en reisspullen te maken.

Katharina Eisenkoeck met haar Nomadic light
Katharina Eisenkoeck met haar Nomadic light theconcretefoundation

Het koken van leer is een nauwkeurig proces. Als je gekookt leer net iets te lang in het water houdt dan krimpt het en kan je het weggooien. Haar lampen zijn gemaakt van beton en leer. Ze lijken zwaar maar zijn licht om te dragen of op te hangen.

Ook haar kandelaren serie is gemaakt van een mix van beton met een leren handvat in verschillende vormen. Tijdens het ontwerpproces van deze kandelaren zocht zij naar een manier om niet alleen maar een functioneel object te ontwerpen maar juist een object waar je je verbonden mee kan voelen. Wat bij je past, qua vorm en uitstraling. De kandelaren laten je beter kijken naar het object, het materiaal aan te willen raken. Verbinding te maken met het object en de kandelaar op verschillende manieren te gaan gebruiken.

kandelaren van Katharina Eisenkoeck
kandelaren van Katharina Eisenkoeck theconcretefoundation

De laptoptas die zij heeft ontworpen is tegelijkertijd een draagtas maar heeft ook twee lussen om de tas als een rugzak te dragen. Mooi, eenvoudig en strak van belijning.

laptoptas strakke en eenvoudige vorm
laptoptas strakke en eenvoudige vorm
laptoptas als draagtas en rugzak
laptoptas als draagtas en rugzak

Kijk voor meer producten ontworpen door Katharina Eisenkoeck op haar website.

Scroll naar top
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.