Vergeten planten

Nooit gedacht dat ik ooit cactussen in huis zou hebben staan.

Of andere vergeten planten.

Een tijdje stonden er twee mooie bloeiende planten bij mij in de vensterbank. Na de verhuizing vonden ze hun nieuwe stekkie niet meer fijn genoeg en kwijnden ze weg.

Toen kwam er een grote XL pot in de vensterbank te staan met een grote groene varenachtige plant erin. Mooi maar een beetje te XL.

Om ons plissé gordijn naar beneden te krijgen moesten we namelijk elke avond de XL pot op de grond zetten. Na een tijdje dat te hebben gedaan, werden we het zat en verhuisde de pot inclusief plant naar buiten voor op het terras.

Nu leefden we een tijdje plantloos maar na het zien van steeds meer leuke kleine cactussen en andere vergeten (zeg maar ouderwetse) planten staan er opeens weer een aantal bij mij in huis.

planten-urban_jungle-green-plants-decoratie-styling-blog-villa_meliefste

Laatst heb ik er op vrijdagmiddag voor het weekend een krukje er vol mee gezet.

Regelmatig testen de kinderen bij mij of de cactus echt prikt. Dat doen ze zeker! Vooral die schattige kleine bolletjes hebben gemene prikkels.

cactus-plants-urban-jungle-green-blog-villa_meliefste

Ben jij ook nog op zoek naar een bijzondere, vergeten, vroeger-oudbollig-nu-superhippe-plant? Kijk dan eens op de site van het plantenasiel! Opgericht door Rachelle Klaassen in een romantische bui. Wat te doen als je thuis een plant hebt die erg XL wordt? Of cactussen die erg stekelig zijn of kantoorplanten die een ander plekje moeten vinden? Je kan je plant ter adoptie afstaan op de facebookpagina van plantenasiel. Mensen kunnen op de foto van jouw plant reageren of zij hem willen hebben en waar ze de plant kunnen afhalen. Erg leuk en inmiddels heeft het plantenasiel veel bezoekers gekregen.

green-plants-decoratie-blog-villa_meliefste

9 juni is de laatste plant-adopteer-dag die wordt georganiseerd door Rachelle. Daarna gaat het plantenasiel over op een aparte facebookgroep. Dus zoek je nog een originele plant of wil jij een zielig plantje redden? Check dan snel hier.

blad-groen-plant-green-blog-villa_meliefste

Een fijn groene-vingers-weekend! 

Scroll naar top
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.