vilt in een nieuwe vorm

Vilt heeft altijd al iets zachts en aaibaars gehad. Vilt werkt in huis geluiddempend maar het kan ook multi functioneel worden toegepast. Memoborden van dik vilt voor je inspiratiefoto’s en knipsels bijvoorbeeld.
vilt-memobord-styling-diy-thuis-living
myhomeshopping.nl
Viktor & Rolf hun eerste winkel in Parijs werd helemaal bekleed van boven tot onder met vilt, inclusief de kasten, stoelen…alles.
viktor&rolf-design-felt-parijs-fashion
dezeen.com
Naast stoelen en tafels helemaal bekleed met vilt is er nu door designer Siba Sahabi prachtige vazen gemaakt op een hele bijzondere manier!
bef785ffdf28de4c44bb48165cbe7ba4
Between Two Rivers fotografie @lisa klappe
Between two rivers is een vertaling van het Griekse Mesopotamie (ook wel tweestromenland genoemd). Designer Siba Sahabi brengt in haar werkwijze de oude griekse pottenbakkerskunst samen met de westerse technieken op het gebied van keramiek. De potten en vazen worden gemaakt van stroken gekleurd en gekookt vilt. Op de foto hierboven zie je de fasen van de werkwijze terugkomen. Eerst wordt er vilt gemaakt (links). Het vilt wordt gekleurd aan een kant en in stroken gesneden (rechts). Op de draaitafel van het pottenbakken worden de stroken vilt aan elkaar gelijmd met verf. Zo onstaan er vazen, kandelaren en lampen. Elk object heeft zo drie kleuren in zich. De kleur en structuur van het vilt zelf, de kleur aan de binnenkant van het object en de kleur aan de buitenkant van het object.
between_two_rivers-design-siba_sahabi-vazen-pottery-felt-vilt
Between two rivers
fotografie @lisa klappe
Kijk meer van het prachtige werk van Siba Sahabi op haar site!    
Scroll naar top
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.