Ziltvloed

Afgelopen weekend waren wij heerlijk een weekendje weg in huis Ziltvloed van Cocoonhuisjes  Als je een weekendje weg gaat in Nederland zijn vaak het strand, de bossen of de heuvels favoriet. Marjan en Marco de eigenaren van Cocoonhuisjes hebben op alledrie de plekken een origineel vakantiehuis staan.

Bij ons is het strand altijd favoriet dus wij kozen voor Ziltvloed. Een heel mooi charmant wit huis in Waterlandkerkje op Zeeuws Vlaanderen. Voor de inrichting van het huis is gekozen voor een mooie mix van brocante spullen en het comfort van nu.

Het huis heeft een gezellige woonkamer met een heerlijke grote plofbank!

Aan de andere kant van de gang is er een grote woonkeuken met een servieskast vol met prachtig oud serviesgoed en mooie emaille broodtrommels. 

brocante-serviesgoed-emaille-ziltvloed-vakantiehuis-zeeland-blog-villa_meliefste
woonkeuken-brocante-ziltvloed-vakantiehuis-cocoonhuisjes-blog-villa_meliefste
speelkamer-kids-spelen-vakantiehuis-ziltvloed-blog-villa_meliefste
brocante-huis-interieur-styling-wonen-vakantiehuis-blog-villa_meliefste

Het huis heeft ook een echte speelkamer, met slingertouw, schommel, heel veel speelgoed en alle ruimte om te spelen! Een favoriete plek van onze kinderen. Wij huurden voor dit weekend ook het tweede gedeelte van het huis erbij genaamd ‘onder de pannen’. Daar kom je via een geweldige mooie oude trap op een slaapzolder met een eigen moderne douche en toiletgedeelte. Ideaal voor grote groepen of als je lekker veel ruimte wilt hebben!

IMG 7896
slaapzolder-onder_de_pannen-brocante-sloophout-vakantiehuis-blog-villa_meliefste
IMG 7901
badkamer-onder_de_pannen-slaapzolder-brocante-styling-vakantiehuis-blog-villa_meliefste

Het huis heeft veel charmante details. Een oude schuifdeur waarachter de trap zit die leidt naar de eerste verdieping, oude balkenplafonds, sfeervolle ramen. Het huis heeft van zichzelf al genoeg charme.

Ook in de slaapkamers vind je veel brocante accessoires terug. Oude ladekasten, spiegels en handige opbergplankjes. Het huis Ziltvloed biedt veel ruimte en sfeer om even helemaal tot rust te komen en te genieten! 

brocante-slaapkamer-wonen-vakantiehuis-styling-blog-villa_meliefste
brocante-vakantiehuis-ziltvloed-styling-wonen-blog-villa_meliefste
slaapkamer-brocante-styling-vakantiehuis-ziltvloed-cocoonhuisjes-blog-villa_meliefste
IMG 7868

Waar ik heel veel zin in kreeg tijdens het verblijf was op zoek te gaan naar mooie oude spullen op leuke brocante markten en in kringloopwinkels. Helaas was er in dit weekend weinig keus. Maar het huisje en de omgeving van Zeeuws Vlaanderen, zijn zeker de moeite waard om nog een keer terug te komen. Dus wie weet een andere keer op brocante jacht. Het huisje is in ieder geval bij ons al een van de favorieten geworden!

Ik ben nu ook heel nieuwsgierig geworden naar de andere twee huizen van Cocoonhuisjes  Buitenlust in Zuid Limburg en Bosbries in Drenthe. Leuk voor een volgende keer!

brocante-detail-ziltvloed-vakantiehuis-cocoonhuisjes-blog-villa_meliefste
Scroll naar top

LAAT JE INSPIREREN

Mag ik je eens per vier weken leuke tips en interieurinspiratie geven?

%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies op onze website

Bevestig alstublieft, als u onze tracking cookies accepteert. U kunt ook de tracking weigeren, zodat u onze website kunt blijven bezoeken zonder dat er gegevens naar externe services worden verzonden.