zomerrecept met bramen

Dit recept hebben we thuis al meerdere keren gemaakt.

Het werd bij ons een blijvertje en het recept mocht in ons persoonlijk kookboek.

Dat is een dik schrift waarin ik echt alleen die recepten bewaar waar we een goede, mooie, bijzondere herinnering aan hebben.

Een recept toen wij 30 jaar werden op het verrassingsfeestje voor mijn man aten (al heel lang geleden…zucht) een recept wat onze tweeling toen ze 2 jaar waren wel eindelijk aten!

Een gewoon-lekkere-voor-in-het-weekend-appeltaart-recept..Een goed recept voor een basis pastasaus voor tijdens de drukke dagen dat je tussen school, sport en werk ook nog iets te eten op tafel moet zetten en dat je dat ook weer eigenlijk gezond verantwoord wil doen (veels te hoge eisen..) de notenbroodjes die we altijd met Pasen maken…en ga zo maar door.

Dus deze bramen-amandeltaart mocht er ook in komen. Hij komt uit de Flow trouwens.

bramen-amandel-taart-weekend-bakken-koken-flow-recept

Nu zijn jullie natuurlijk wel benieuwd hoe je deze taart maakt!

Komt ie:

Je hebt nodig

120-140 gr bloem, gezeefd * beetje zout * 20 g fijne suiker * 120 g ongezouten boter (op kamertemperatuur) * 2 el water * 85 g amandelschaafsel * 85 g poedersuiker * 100 g boter (op kamertemperatuur) * 1 ei * 2 eidooiers * 2 el extra amandelschaafsel om te roosteren * 500-600 g bramen (diepvries mag ook) * 2 el mascarpone * halve sinaasappel (schil schoongeboend)

proeven-heerlijk-recept-amandel-bramen-flow-zomer

Meng de bloem met zout, suiker, boter en water snel tot een homogeen deeg en laat 20 min. in plastic ingepakt in de koelkast rusten.

Maal 85 g amandelschaafsel met de poedersuiker fijn in de keukenmachine. Verwarm de oven voor op 180 C. Klop de boter luchtig met de mier. Voeg al kloppend beetje bij beetje het ei en de dooiers toe aan de boter. Klop het amandelmengsel door het botermengsel tot een luchtig geheel.

Beboter de bakvorm en bestuif met wat bloem. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel het amandelmengsel gelijkmatig over de deegbodem. Bak de bodem in 40 min. in het midden van de oven gaar. Check de kleur van 20 min en leg er een stuk aluminiumfolie op indien nodig. Laat de bodem uit de oven geheel afkoelen. Rooster de 2 el amandelschaafsel.

Verwarm de bramen licht tot ze net zacht worden en at sap loslaten. Laat ze afkoelen. Smeer een laagje mascarpone over de bodem en verdeel de bramen erover. Rasp er wat sinaasappelschil over en bestrooi met 2 el geroosterd amandelschaafsel. 

flow-bramen-amandel-taart-bakken-recept-zomer

Ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Geniet ervan!